onsdag, oktober 27, 2010

Hur normalt är det att sakna sin bokhylla när man jobbar?

Hänger på jobbet men känner att jag hellre skulle åka hem och hänga med exempelvis Auster, Castillon, Diski, Grossman, Fitzgerald, French, Goodman, Haigh, Hakelius, Hjort&Rosenfeldt, Hustvedt, Jordahl, Kennedy, Lönnaeus, McCann, Meyer, Moore, Morton, Pitlor, Swärd, Wells eller Ångström.

Grattis, du orkade läsa ända till slut i bokbloggosfärhistoriens mest intetsägande inlägg! Till och med det här lilla finstilta läste du. Jag är rörd och imponerad.

18 kommentarer:

Lisa sa...

Hahaha! Klar vi läser när Bokbabbel skriver :D

Bokbabbel sa...

nu blir jag på riktigt rörd! :)

Vixxtoria sa...

Pitlor Pitlor???

Tell me more!

(Själv skaffade jag mig en långdragen skulderinflammation (sjukskrivning på deltid i ett par år), därför att jag envisades med att släpa med mig stora delar av min bokhylla vart jag gick - sån separationsångest hade jag. Eftersom jag vet att det kan leda till sjukliga tillstånd rekommenderar jag således inte detta, såvida du inte införskaffar en Dramaten och drar böckerna i dem.)

Hanneles bok-paradis sa...

det är nog helt normalt :)

Bokbabbel sa...

Vixx: Pitlor är Heidi Pitlor som Johanna L (tror jag) skrivit om på Bokhora, "The Birthdays" heter boken och den lär innehålla lite Cape Cod och annars också vara makalös. så, rapport kommer snart. eller om ett år.

(Aj, det låter smärtsamt, vill ju inte försätta mig i så smärtsamma situationer att jag sedan inte kan läs, det vore ju paradoxalt! Försöker begränsa antalet böcker jag släpar med till jobbet till max två. Hittills har det gått bra även om jag får lite längtansattacker)

Hannele: en av de finaste sakerna med bokbloggosfären är nog dessa försäkranden! Tack!

Paperback Lover sa...

Klrt jag läser för jag känner ibland likadant. Önskar jag fick vara hemma och plocka bland mina böcker. Stryka dom lite varsamt över omslaget (som jag enligt sambon ALLTID gör) och sortera lite. Fundera på vad jag vill läsa härnäst.

Det är tur att jag har mina bok-excel-ark i mitt usb på jobbet så jag sortera där åtminstone.

Haha, min ordverifiering var "drygot". Värsta drygot, liksom.

Bokbabbel sa...

Jag stryker inte böckerna över omslaget, däremot bläddrar jag i dem, läser lite här och var och kan rentav anpassas med att sniffa lite i dem.

Kanske det vore nåt med ett bärbart bokdokument? eller kanske några foton på hyllan? ;)

Kul ordverifiering, ibland känns de passande!

Saralito sa...

Klart vi läser. Boklängt är allvarliga grejer. Själv sitter jag hemma i mitt eget vardagsrum och tittar sorgset på mina ekande bokhyllor. Tömda och övergivna inför en stundande flytt. Lite ont i själen gör det måste jag säga.

Bokbabbel sa...

ack ja, flytt av böcker. det är tidskrävande, och så är det roligt när man väl får packa upp dem och ordna dem fint. men tomma bokhyllor före det är ledsamt. hoppas det inte är länge till flytten!

Anonym sa...

Jag har redan lite lätt ångest inför det stambyte som ska göras i min lägenhet nästa år.
HUR ska jag klara mig utan min bokhylla i SEX veckor? Det kommer bli en prövning.

Bokbabbel sa...

får jag fråga exakt vad det där stambyte egentligen innebär, Jessica på Bokhora har ju också tampats med det.
Du får packa en rejäl bananlåda med böcker som du flyttar omrking med. samt shoppa nya böcker såklart ;)

Tekoppen sa...

Får man fråga vad det är för jobb? *nynfniknen i en strut*

Bokbabbel sa...

haha, ett mycket oglamouröst deltidsjobb som kvällsvaktmästare i ett stadshus. Vänjer mig dock vid lyxen att ha betald lästid, DET är ju inte fy skam!

Bokomaten sa...

Men åh, jag känner igen det där precis... hur man längtar hem till papperskompisarna med härliga sträva omslag och styva sidor som inte direkt prasslar, mer.. bara låter som papper.:)

Bokbabbel sa...

mm, just så! det är fint med bokbloggosfären, man kan avslöja alla sina nördiga sidor och känna sig trygg i allt medhåll man får :)

Anonym sa...

Stambyte = de byter ut stammarna i lägenheten, dvs avlopp och el. Och ofta så brukar lägenheten rustas upp i samma veva, vi ska till exempel få ett sprillans nytt badrum vilket lär ta sin lilla tid att bygga upp.

Jag kommer få gå runt med en dramaten fylld med böcker under hela stambytet misstänker jag. Call me the crazy booklady.

LINA K - blivande författare! sa...

Riktigt bra böcker blir ju till goda vänner som öppnar nya spännande världar för en - så inget konstigt i att man längtar hem till dem =P

Vad kul att du också är finlandssvensk, 23-årig boknörd - då är vi två! =D

Bokbabbel sa...

Bokstävlarna: Okeeej, då förstår jag, hade mera bilden av det de sysslar mycket med i min studiestad, nämligen påning av husen som långsamt sjunker ner i leran. Men okej, en hel del jobb med andra ord. Men på något sätt blir jag ändå lite glad över att tänka mig dig som en temporär crazy booklady :)

Lina: Så sant som det är sagt. Och vad trevligt med en fellow finlandssvensk boknörd i sina bästa år!