onsdag, januari 06, 2010

Böcker blir film


I år är det många filmer som är baserade på böcker som har haft eller kommer att ha premiär. Jag är nog rätt intresserad av dem allihopa, Luftslottet som sprängdes ska jag faktiskt se ikväll. Vilka tror ni att ni kommer att se? Eller finns det någon bokbaserad film jag har missat?

9 kommentarer:

Cinnamon sa...

Snabba Cash, Hypnotisören, Anne Franks dagbok. SF:s hemsida.

Lisa sa...

För min del är det nog bara Alice som blir aktuell. Och var jag bestämd på det förut så blev jag det verkligen efter att ha sett trailern i 3D på bio häromkvällen. Så häftigt, det kändes som att det var jag som trillade ner i kaninhålet!

Bokbabbel sa...

cinnamon: Ojoj! Undrar om de två första ens någonsin hittar hit till Finland

lisa: Åh ja, 3D är spännande :)

blogg_bohemen sa...

Har sett Sherlock Holmes. Otroligt bra! Rekommenderas verkligen. Vad snygg din blogg har blivit!

Bokbabbel sa...

jag har läst mestadels positiva åsikter om den filmen ja, så jag är rätt peppad. Kul att du gillar layouten, jag kände att det var dags för något nytt och jag funderar ännu om det här blev för flashigt, men jag tror att jag bara är ovan :)

Catrin sa...

Ska definitivt se både Sherlock Holmes och Alice i Underlandet och framför allt: Where the Wild things Are.

Bokbabbel sa...

har du läst böckerna då?

Lisa sa...

Håller just nu på att läsa Luftslottet som sprängdes! Alla böckerna är bra (första och andra boken bättre än tredje) men jag gillade inte alls Män som hatar kvinnor som film. Men jag kommer säkert så småningom se de andra två ändå.
Och likadant är det med Twilightserien.. Har läst alla böckerna (mycket trevligt tidsfördriv ! men jag är inte fanatisk som många andra blev) men jag föll inte alls för (den första) filmen. Men det är väl samma här, kommer säkert se alla filmerna någon gång ändå, bara för att ha gjort det liksom :)

Bokbabbel sa...

jepp, det blir lätt lite sådär, inte var jag heller totalbegeistrad över Twilight-filmerna men man fastnar ju, "Jag har ju ändå sett de tidigare så..." Och vargarna i New Moon var snyggt gjorda!