fredag, november 13, 2009

Tjock komma ut-bok

Undersökningen eller When I Woke Up This Morning I Felt So Gay av Kristina Hultman XXXX-
Boken med årets längsta titel. Möt jagpersonen Clara vars man Niklas lämnar henne några dagar före jul. Clara kämpar först med det, men då hon en dag i en taxi upptäcker att hon är kär i personen hon åker med - en kvinna - får hon även annat att fundera på.
Det här är tvåtusentalets Stjärnor utan svindel. Det är skilsmässa och barnen på halvtid, men det är också lycka med flickvännen och - framför allt - väldigt politiskt. Clara samlar på sig fakta och funderingar för sin Undersökning, allt hamnar i hennes proppfulla anteckningsböcker. Romanen är skriven liten hoppigt, ibland är det nutid och ibland är det visst dåtid eftersom det handlar om en annan flickvän. All fakta och politik är det bästa och sämsta med boken. Det är intressant och medvetet och informerande, men det finns även en risk för att det blir lite framtungt. För den som är intresserad kan även nämnas att boken är delvis självbiografisk.
En tjock och bra roman - och verkligt snygg fysiskt! Kanske inte själva pärmen i sig, men den ljuslila färgen och sidenbandet som bokmärke m.m. Tjusigt!
Rec.ex. från Modernista.

2 kommentarer:

Maria sa...

*vill läsa*

Bokbabbel sa...

önska i julklapp :)