måndag, november 02, 2009

Mmmoleskine


Nörderi på hög nivå är att fota en Moleskine-skylt. Men jag är ett stort fan av dessa anteckningsböcker, och även om de såldes på förtjusande många ställen i Berlin hade ingen ett så pampigt skyltfönster som den här butiken i Prenzlauer Berg.

Själv skriver jag dagbok i en Large Ruled Notebook och är frestad att till näst prova en likadan fast med Soft Cover då även den innehåller den eminenta expandable inner pocket. Min (låånga) lista på böcker jag vill läsa finns nedtecknad i Ruled Pocket Notebook, mycket bra för ändamålet kan jag säga! I februari utkommer Moleskine Passions som troligen skulle lämpa sig alldeles ypperligt som läsdagbok...
Som ett tips kan jag även nämna att de flesta av(/alla?) dessa raringar står att finna på übereminenta Book Depository till betydligt lägre priser än i vanliga bokhandlar.

Bokhore-Johanna Ö håller på att göra sin egen Berlin-guide med just en Moleskine-anteckningsbok till sin hjälp. Jag funderade på att göra en sådan, gjorde det aldrig och ångrar mig kanske lite nu. Det vore pyssel på en lämpigt nördig och icke-händig nivå för mig!

13 kommentarer:

Paperback Lover sa...

Jag är också ett stort fan av Moleskine. Men jag gillar också färg och Moleskine har inte direkt så många färger i sitt sortiment. Det har varit några röda limited editions. Just nu har jag Paperblanks kalender som är så fin.

Funderar på att köpa en Paris-guide till pojkvännen som ska bo i Frankrike ett halvår.

Frågan är dock vad jag ska ha för kalender 2010?

Bokbabbel sa...

de har ju sina tunnare häften (dock utan expandable inner pocket) som finns i all världens färger!

En Paris-guide låter ju som en utmärkt idé, personligt dessutom! Min kalender (inte Moleskine) går över läsåret och således behöver jag ännu inte fundera över sådana frågor :)

Ann-Sofie på OOOFbok sa...

Moleskine och Berlin i samma text. Jag kan knappt andas och har just gjort mig till kund hos Book Depository. Tack!

Bokbabbel sa...

ah, en fellow nörd! :) Hörde om Book Depository i somras, det är fördärvet ;)

Psst, vad beställde du?

fia sa...

de där göra själv-stadsguiderna är ju helt fantastiska! väcker ett enorm ha-begär hos mej.

Jessica (ord och inga visor) sa...

Åh, älskar också Moleskine. Helst de lite större som är halvmjuka, svarta. Finns t.ex på åhléns i trepack. Kanske är det dem du menar också?

Bokbabbel sa...

fia: Har du någonsin använt dig av en sådan?

Jessica: Troligen inte om de finns i trepack, de är de rätt tunna, right? Men trevliga de också :) Dem jag tänker på har en gummisnodd att trä runt anteckningsboken

Jessica (ord och inga visor) sa...

Inte så tunna, men tunnare än de andra. Aha, men då vet jag vilken du menar, jag hade en sådan förut också. :)

Bokbabbel sa...

klurigt det här med tunna och lite tunnare o.s.v. :) Sedan finns det ju också tvåpacken i granna färger som jag redan nämnde i mitt kommentarsvar åt Paperback Lover

Jenny sa...

Tuuusen tack för den informationen! Är en moleskine-nörd ända ut i fingerspetsarna. :D
Blev givetvis kund hos Book Depository jag också.

Bokbabbel sa...

ingen orsak! Tror bara att jag ska maila till Book Depository och kräva lite provision ;)

Tekoppen sa...

Jag har en fin Moleskine som jag enbart ägnar åt citat jag vill bevara. Ur böcker, låttexter und so weiter. Den är riktigt bra för det ändamålet. Annars föredrar jag enklare anteckningsböcker som jag kan ägna åt vad som helst. Det mesta jag antecknar är ändå oläsligt... Pennorna är viktigare i så fall. Bläck måste det vara, svart bläck med nålstunn spets som glider lätt över pappret. Inget blått bläckkladd!

Bokbabbel sa...

bra att du påminde - även mitt citathäfte är ju en Moleskine :D

Pennor är också viktiga, det håller jag med om! Men dels beror det ju också på häftets sidor, hur stor betydelse pennan får. Tunna sidor som släpper igenom färg- buu!