måndag, november 23, 2009

Tjitjing!

Med 147 lästa böcker hittills i år gick jag nu förbi läsåret 2005, mitt gamla nästbästa. Upp till samma nivå som rekordåret 2008 lär jag dock inte hinna i år.

13 kommentarer:

Hellre barfota än boklös sa...

Hur hinner du med? Jag tycker det har varit svårt att försöka komma upp i 100 böcker som var mitt mål för i år. Har snart kommit dit.

Martina sa...

Jag har verkligen inte haft särskilt mycket läslust i år, avslutade nyss bok 101. 143 stycken blev det förra året.

Bokbabbel sa...

hellre...: Jag läser otroligt snabbt så det hjälper ju förstås. och så hade jag t.ex. foten i paket på sommaren och kunde inte göra mycket mer än sitta still (-> mycket lästid)

martina: Läslusten påverkar ju naurligtvis ja. Och så beror det på vilka böcker man läst, till stil och storlek

Maria sa...

Jag lär slå mitt rekord i år (2006: 101 st) men jag vet inte om det innebär att jag har läst mer, egentligen. Det har varit en hel del barn/ungdom och serieromaner och sådant som går snabbt att läsa.

Maria sa...

Tycker sånt här är så komiskt, förresten. Min omgivning tycker att jag läser mycket, men jag är ju sällan värst när jag hamnar i boknördiga sammanhang.

"Jag har inte haft mycket läslust" säger Martina som har läst över 100 böcker i år. I de allra flesta sammanhang, utom vårt, skulle det låta helt absurt. :)

Bokbabbel sa...

maria: Haha, du har helt rätt. skrev ju ett blogginlägg om det nångång, då Hufvudstadsbladet utredde ens läsvanor och frågan om hur många böcker man läste i året hade max-alternativet "10 eller fler" :P

Tekoppen sa...

Mitt mål i år är 150, har väl 16 böcker kvar dit så det går nog. Men mängden säger ju inte allt. 150 tunna eller 150 tegelstenar t.ex. Ganska skillnad! Själv läser jag nästan bara tunnisar.

Bokbabbel sa...

alldeles riktigt, men dina tunnisar är ofta rätt djupa till skillnad från vissa romaner och deckare som man kan plöja igenom rätt snabbt, njuta av under läsningen men sedan raskt hoppa vidare till nästa.

Och Tekoppen, du vinner nog i antal lånade biblioteksböcker ;)

Ann sa...

Oj, oj jag tycker att jag läser snabbt och mycket men jag har bara kommit upp i drygt 90 än så länge i år

Bokbabbel sa...

ingen tävling :)

Martina sa...

Maria: ja, men jag läser om ganska mycket (särskilt när jag drabbas av läsleda) så det blir många titlar men snabblästa böcker, t.ex. gamla Agatha Christie. Förra året hade jag som projekt att läsa 100 böcker jag aldrig läst förut, det lyckades nästan...

Bokbabbel sa...

martina: jag räknar nog även omläsning som lästa böcker - nog tar ju det också tid i anspråk! Fast jag läser sällan om böcker, max en per år typ

Anonym sa...

Vore kanske mer jämförbart om ni räknade läste sidor... Själv är jag nöjd med ett snitt på en bok i veckan - och några till. /M