tisdag, november 03, 2009

Julen är här(?)

Förra veckan började min mamma prata om att hon snart vill ha en julklappsönskelista av mig. Jag har funderat lite på den, och kommer egentligen inte på speciellt många saker jag just nu konkret önskar mig, snarare vill jag nog gärna ha pengar som jag kan ta till då jag får något infall i t.ex. bok- eller resväg. I min familj/släkt ges det dock sällan pengar, hellre mer personliga gåvor, så jag får väl fundera lite till.

Fästmannens mamma läser också mycket, och jag brukar ofta få böcker av henne i present. Min jul-/födelsedagsönskelista brukar därför numera ha en skild "sektion" med boktitlar jag är intresserad av. Det kluriga med dessa titlar är att jag då måste hålla mig tills efter jul/födelsedag - jag får inte bli ivrig och plötsligt shoppa loss i någon (nät)bokhandel, tänk om jag får den i present? :P

I övrigt får jag egentligen rätt få böcker i present numera; mina nära&kära är rädda för att jag redan har läst boken, de kan inte hänga med i svängarna :). Ett säkert kort är dock ett presentkort till Akademiska Bokhandeln! Personligt i och med att det gäller min passion, och riskfritt och perfekt då jag själv kan välja ut precis vad jag vill ha.

8 kommentarer:

Paperback Lover sa...

Jag har lite samma problem med att önska böcker jag vill ha (tidigare än julafton). Jag ger en lista på ca tio böcker som jag inte supergärna vill ha, men ändå gärna vill ha. På så sätt blir det lite överraskning vad man får (jag får ju inte alla tio) och det finns ingen risk att jag hinner köpa just dom böckerna innan jul.
Men det är ett problem :-)

Bokbabbel sa...

låter som en bekant strategi! jag brukar dessutom ibland passa på att önska inbunda böcker som jag annars skulle vänta på tills de kommer i pocket :)

Maria sa...

Ingen vågar ge mig böcker heller. För jag har ju läst "allt". Öh, nä... ;)

Bokbabbel sa...

en födelsedag fick jag pocketböcker av mina kusiner. Typ en sex-åtta stycken. Jag hade läst alla förutom några som jag hade i hyllan från förut :D Men jag var ändå nöjd; de hade gjort bra val och i och med att det gick att byta ut mot andra så var det inga problem :)

Paperback Lover sa...

jag skulle nog bli ganska glad om jag fick böcker jag redan läst eller redan hade. Det betyder ju att den som ger mig böcker känner mig och min smak. sen är det ju bara att byta till nåt annat. Nuförtiden kan dock den som verkligen är intresserad av att ge mig nåt jag vill ha, kolla på önskelistan på min blogg :-)

Louise sa...

Förstår problemet, jag sitter just med önskelistan inför födelsedagen och julen själv. Problemet är bara att min släkt har börjat tröttna på att jag nästan bara önskar mig böcker så därför köper de något annat på ren trots. Men jag brukar trots allt få en eller två, om jag balanserar bokönskningarna med andra saker kanske jag till och med kan få några fler, vem vet ;)

Arina sa...

Jag får bara presenter från sambon så det är sällan några problem. Han får en detaljerad lista, ofta med inköpsställen och till och med artikelnr. för att det inte skall bli fel. Det som jag inte får av honom köper jag själv senare.

Men det är ju lätt för mig som inte är någon storkonsument av litteratur och därför inte behöver köpa så väldigt mycket. Det jag köpte på bokmässan räcker ända till jul så jag kan vänta och se vad ag får.

Bokbabbel sa...

paperback lover: Mm, efter att ha skrivit inlägget insåg jag att även jag har en sådan önskelista :P Försökte även förklara för mina kusiner hur rätt de trots allt hade träffat med sina bokval!

louise: Vad fult att tröttna - om det är vad du vill ha så! Bra att du funnit sätt att "lura" dem på ;)

arina: Du behöver säkert inte heller önska dig nya bokhyllor med jämna mellanrum eftersom du kan behärska dig ;)