tisdag, augusti 04, 2009

Dagens i-landsfnys

Jag tycker inte att det ska kosta att reservera böcker på stadsbiblioteket! Framför allt inte hutlösa en euro som det gör i staden där jag bor. I ren protest reserverar jag inte, men håller lite koll på databasen i stället, och nu har jag kanske fått lön för mödan.

Så håll alltså era bokbloggartummar för att Etgar Kerets Åtta procent av ingenting finns kvar i eftermiddag då jag jobbat klart!

5 kommentarer:

Maria sa...

Jag tycker att det är bra att det kostar att reservera, för det gör att folk bara reserverar sådant som det är väldigt sannolikt att de kommer läsa. Annars skulle det bli en jävla massa reserverande av böcker som folk sedan inte hämtar och då blir de böckerna blockerade från utlån av andra helt i onödan.

10 kr kostar det i Sollentuna och Stockholm också, så jag antar att det är en rätt normal kostnad.

Arina sa...

Jag håller med Maria. Som före detta biblioteksanställd vet jag precis hur det skulle kunna bli om det var gratis.

Alla är inte som du som med iver kastar sig över böckerna när de kommer in. Det är väldigt trist, särskilt om det är kö, att en bok blir stående en vecka i reserverathyllan och väntar på någon som aldrig kommer och hämtar den. Det skulle ske så mycket oftare om det var gratis.

Sedan är det naturligtvis tråkigt att det drabbar de som sköter sig.

Bokbabbel sa...

Ni har nog såklart rätt i det ni säger, men ett alternativ skulle kanske vara att man måste hämta boken redan inom några dagar...? Eller t.ex. att man inte kan reservera på nätet, utan att man måste ta sig till biblioteket för att reservera boken? Det kunde också gallra bort en hel del tror jag.

I Göteborg var det gratis att reservera (även via nätet).

Tekoppen sa...

I Stockholm kostar det tio kronor per bok, alltså ungefär en euro. Det gör väl att man bara reserverar det man verkligen, verkligen vill ha. Lite tråkigt förstås även om det finns en poäng.

Bokbabbel sa...

Ok, då var det visst bara jag som var bortskämd med gratis reservationer i Göteborg då (och så på universitetsbiblioteket, men det är en annan sak)