onsdag, augusti 26, 2009

Åh!


Vissa böcker är lite mer efterlängtade än andra. Tack Söderströms!
Vad jag slutligen tyckte om böckerna kan läsas 8.9. (Fagerholm) och 15.9. (Westö).

Uppdaterat: Bästa bokdagen på länge! En halvtimme senare dyker nämligen Suzanne Collins pinfärska bok Catching Fire ner genom brevinkastet! Jag anar att helgen på sommarstugan kommer att gå åt till frenetisk läsning!

10 kommentarer:

Ika sa...

Jag har en känsla av att det börjar bli hög tid för mig att börja läsa Westö nu. Den senaste låter intressant, men jag vet inte om det är okej att börja i slutändan.

Fagerholm däremot - henne har jag prövat, testat och anser mig väldigt färdig med. Jag överlåter hennes böcker med varm hand till dem som uppenbarligen förstår sig på dem, för jag gör det inte.

När det gäller det inhemska ser jag fortfarande mest fram emot Kaj Korkea-ahos Se till mig som liten är. Fast när jag var i kontakt med förlaget för ett par veckor sedan hade de inte ens skickat den till tryckeriet, så det lär väl få vänta ett bra tag på den än.

Bokbabbel sa...

Jag tror att Westös böcker trots allt är rätt fristående, att de kan läsas även i "fel" ordning, du går antagligen endast miste om små referenser till namn som blivit bekanta i tidigare böcker.

Av Fagerholm har jag endast läst "Den amerikanska flickan", och det känns som om den öppnade sig till fullo för mig först efter pjäsen på ÅST, såg du den? Men ja, det är inte lättläst direkt!

Anonym sa...

Spännande böcker!

Jag har en Westö här hemma som jag funderat på att ta itu med, jag har hört mycket bra om honom från en finsk vän.

När det gäller Fagerholm är jag riktigt avundsjuk! Jag vill verkligen läsa Glitterscenen så snart som möjligt, men misstänker att Bonnier inte kommer skicka något ex till mig.
Om man tycker att Fagerholm är knepig så skulle jag nog rekommendera att börja med Underbara kvinnor vid vatten. Den är minst knepig och enklast berättad, så jag tror att den kan vara lättast at ta till sig.

Bokbabbel sa...

Vilken Westö-bok är det? Men ja, han är bra!

Ika sa...

Jag började faktiskt med Underbara kvinnor vid vatten, och när jag inte tyckte om den tänkte jag att det kanske var för att jag var för ung när jag läste den - gick i gymnasiet. Därför försökte jag med Diva, men gav upp efter en tredjedel.

Jessica (ord och inga visor) sa...

åååååååååååååh (osv) vad avis jag blir på glitterscenen, som man har längtat efter underbara "den amerikanska flickan". Glad för din skull att du får sätta tänderna i den. :) men en fråga har jag. Den ser oroväckande tunn ut? jag hade hoppats på en supertjock bok igen. Eller är det bara bilden som luras?

Bokbabbel sa...

Helt klart olika åsikter om Fagerholm kan man konstatera :)

Snart finns ju Fagerholm i butik (och glöm inte Westö som iaf tidigare varit en större favorit hos mig!) för alla att hugga tänderna i. Fagerholms bok är 405 sidor, så inte direkt tunn men ingen bautategelsten heller.

Anonym sa...

Westö-boken jag har hemma är Drakarna över Helsingfors, som jag kom över himla billigt i pocket. :)

Jessica (ord och inga visor) sa...

åhå, men det var många sidor nog att göra mig nöjd :) tyckte det såg ut som typ 150 och det hade ju varit en stor besvikelse efter att ha väntat så länge.

Westö har jag aldrig läst, vad bör man börja med? är det inte deckare?

Bokbabbel sa...

Westö är romaner och t.ex. "Drakarna över Helsingfors" är bra att börja med. "Där vi en gång gått" är också väldigt bra, den fick han Finlandiapriset för!