torsdag, augusti 20, 2009

Kosmetikvärldens fula baksida

Doft av ondska av Anne Rambach XXX½
Angelina Jolie mördas är parfymen Enfers nya ansikte, men mördas(!) på lanseringstillfället. Journalisten Diane Harpmann som vi träffade redan i Bombyx infiltrerar sig på kosmetikföretaget Aube för att undersöka mordet och sedan skriva om det.

Diane brände hål på smaklökarna redan vid första klunken. Hon tyckte faktiskt om den stickande känslan och smakförlusten. Det var rätt talande för hennes tillstånd överlag.

Kapitlen är döpta efter fraser ur kosmetikbeskrivningar, i stil med "... från hudens innersta till ytan..." och det här är kanske lite onödigt men jag gillar det. I övrigt tycker jag att alldeles för mycket blir för tillskruvat i den här boken. Diane är akrobatisk och klarar sig ur den ena våldsamma situationen efter den andra, och åtminstone jag har lite problem med att hålla reda på persongalleriet. Samtidigt är det här definitivt en deckare bortom de vanliga, men frågan är om man tar det som en bra eller dålig sak. Johanna L på Bokhora skriver om att man tänker sig att boken blir bättre bara för att den är skriven i "exotisk" miljö. Det ligger nog något i den tanken, inte helt omöjligt att man är mer öppen för boken bara för att den är fransk och man känner sig som om man skulle vara duktig och vidga sina vyer genom att läsa någonting franskt.
Omslaget: åh! Snyggt!!
Rec.ex. från Sekwa.

Inga kommentarer: