måndag, januari 28, 2008

Lyckade filmatiseringar

... efterlyses i veckans Bokfemma. Aningen klurigt för mig som inte ser så mycket på filmer, men jag gav det ett försök iaf!
  • Populärmusik från Vittula. Hoppsan, nu fick jag med denna bok i Bokfemman igen. Men boken var bra, filmen var bra och teatern på Viirus i Helsingfors var bra så vad mer kan man säga?
  • Harry Potter-böckerna. Protesterar fortfarande emot att varulvar springer på två ben i HP3:an, men Hogwarts och andra saker har de lyckats bra med i filmatiseringarna. Daniel Radcliffe var jag först tveksam mot, men nu är jag okej med honom som Harry.
  • Sagan om Ringen-trilogin. Jaja, det finns säkert många åsikter om denna filmatisering, men jag anser att böckerna och filmerna är rätt olika varandra men att de båda är bra på sitt sätt!
  • Bridget Jones. Renee Zellwegger får folket att skratta.
  • The Hours. Såg filmen så sent som i fredags och tyckte om vad som hade gjort av boken (som jag för övrigt inte var överförtjust i). Och plus för den totala förvandlingen av Nicole Kidman, hade inte för mitt liv känt igen henne!

5 kommentarer:

Anonym sa...

Jag hade faktiskt med Bridget Jones på min lista till en början, men sedan prioriterade jag bort den. Förvisso blev berättelsen mycket bättre i filmversion när man skalat bort alla onödiga upprepningar, men det finns faktiskt andra fimatiseringar jag gillar bättre.

Hermia Says sa...

Vi har prickat in tre lika - Bridget, Vittula och The Hours. Däremot har jag somnat till Sagan om ringen och inte sett Potter.

Bokbabbel sa...

ika: Mm, senare kom jag på också andra filmer :)

hermia: Alla goda ting är tre ;)

Jenny sa...

hej! jag har lagt till dig på min länklista :)

Bookhousegirl sa...

Ja, det var riktigt svårt att sålla ut denna gången, Sagan om ringen fick ge vika hos mig för de andra, men jag är glad att den är med på din lista för det är den helt klart värd!