fredag, januari 18, 2008

Hur behandlar du din bok?

Diskussionen går het hos Bokhororna och därmed hos en hel massa andra bokbloggar likaså; hur försiktig är du med dina böcker? Ni vet, hundöron och så vidare?
Personligen är jag rätt så försiktig med mina böcker. De inbundna böckernas omslag tar jag alltid bort då jag börjar läsa dem (ett sidospår men personligen gillar jag inte alls omslagen, vad hände med att trycka allt direkt på den hårda pärmen??). Pocketböcker som är tjocka (och därför kommer att befinna sig länge i mina händer) eller som jag redan från början känner mig speciellt dragen till plastar jag in. Aldrig hundöron, alltid tunt bokmärke som inte lämnar glipor efter sig. Däremot äter jag gärna med en bok såvida det går (det är svårt att skära maten med en pocketbok fastnaglad under tallriken), oftast tar jag en tidning i stället. Skulle inte våga bada med en bok. Och så måste jag erkänna att jag nog är försiktigare med mina egna (och av kompisar lånade) böcker än med biblioteksböcker...
Inga kommentarer eller utropstecken i mina marginaler, även om jag anser att sådant är helt okej, det är ju en heeelt annan sak än hundöron eller flottfläckar! Mina studieböcker får dock kommentarer och understrykningar, men det är ju inte direkt skönlitteratur.

2 kommentarer:

Amoroso sa...

Jag badar alltid med mina böcker (inklusive omslag) och kors i taket; ännu har det inte hänt något.. :-) Den dagen den sorgen. Men jag vet att det är sjukt. De flesta är betydligt mer försiktigare (och med all rätt)

Bokbabbel sa...

men vi vte ju att du är en bokälskare innerst inne ;)