torsdag, december 30, 2010

Bokbabbel på Peppar.fi

I dag har min lista över årets tolv (tio var för svårt) bästa böcker* publicerats på Peppar.fi. Klick klick!

*) Böcker utgivna under 2010 alltså.

13 kommentarer:

Blodeuedd sa...

Coolt, har inte mött en enda finlandssvensk bokbloggare :D...men å andra sidan läser jag bara engelska bloggar och skriver recensioner på engelska, lol, det kan förklara det ;)

Iaf kom hit från pepparsbloggen där jag gör ett fjuttigt försök att blogga på svenska *host host* Jag tror bestämt engelska är mitt område. Jepp gillar verkligen min engelska blog :) Och så kan man ju göra så coola saker på blogspot

*vinkar hej*

Bokbabbel sa...

Vi finlandssvenska bokbloggare verkar faktiskt vara försvinnande få, underligt nog! En exklusiv skara kunde man också tänkas kalla oss ;)

Blodeuedd sa...

Lol, jepp det kan man göra :)

Kollade igenom din blogg lite, ohh adlibris nyhetsbrev, nice. Själv får jag min info från de bloggare jag följer, många har om nya böcker som kommer att komma (på engelska då) och om man nu e jätte ivrig har förlagen kataloger man kan ladda ner

Bokbabbel sa...

Jag får också en massa info via bloggar, de svenska förlagskatalogerna kollar jag ju också igenom och när det gäller engelska böcker stalkar jag i nätbokhandlarna. Vill gärna läsa mera på engelska, petade i dag ihop årets lässtatistik som jag publicerar i början på januari :)

Böcker, böcker, böcker sa...

Läckert! :D

Blodeuedd sa...

Jag läser bara på engelska nu för tiden..*tänker* Jo några svenska har jag läst i år, några ungdomsböcker, men de är de enda. Jag tröttnade helt enkelt på dåliga översättningar. Särsklit när det kom till vissa genrer.

Och så är det bara så härligt att läsa på orginalspråket för då förstår man bäst vad författaren menar.

Ojoj lässtatistiken, jag skulle ju jobba på min best of 2010 lista idag, men det är så svårt att fixa ihop en ;)

Bokbabbel sa...

Böcker x3: Eller hur? :)

Blodeudd: Försöker nog läsa på originalspråk i mån av möjlighet men läser så många svenska författare också! Dåliga översättningar är så sorgliga!
Jajamen, det är svårt att fixa en Best of-lista! Vissa kommer automatiskt men vissa måste man gallra bort och fundera över vilka som gjort störts intryck. Sen fanns det också t.ex. "Sharp Objects" som var årets största läsupplevelse men som utkom 2009 och således inte fick vara med på listan

Blodeuedd sa...

Jag är sååå dåligt att läsa svenska författare. Jag minns inte ens när jag läste nån. Gillar för många nya genre där svenska författare inte skriver, eller inte skriver bra :(

Och översättningar, ugh, särskligt med fantasy är de hemska. Det var därför jag började läsa på engelska, för böckerna var som skrivna för 10åriga pojkar på svenska.

Min lista kommer att innehålla allt, för kan inte dissa bort böcker bara för att de inte publicerats i år. Vill ha med all bra :)

Nina sa...

Snyggt jobbat!

Bokbabbel sa...

Blodeuedd: Ja se nu var det inet jag som bestämde hur listan skulle se ut :) Mm, finns ju en hel massa böcker som aldrig översätts också, har läst en hel del engelska och amerikanska romaner och thrillers som knappast nånsin kommer att nå marknaden i Finland eller Sverige. men så länge det finns nätbokhandlar och i lyxiga fall utlandsresor så klagar jag inte!

Nina: Tack!

Blodeuedd sa...

Ahh just ja, nåja, många gör ju såna listor oxå :) Men jag vill spread the love.

Så sant, en massa som jag aldrig ens skulle ha hört talas om om jag inte börjat blogga på engelska.

Wohoo för bokhandlar, de när min addiction

LINA K - SKRIVER SKRÄCKROMAN! sa...

Tack för tipsen! =) Fanns flera där som jag inte läst ännu så Adlibris nästa!

Bokbabbel sa...

Kul!