måndag, mars 14, 2011

Sov du lilla bo-okmal...

Jag tittar på de här bilderna som jag hittade på Teaching Literacy och undrar om man i dessa sovrum skulle sova den bästa sömnen ever eller om man inte skulle kunna sova över huvudtaget. (Kolla bokmängden liksom!) Och ser inte hyllorna på den nedre bilden lite bångnande ut...?(Förlåt, det var kanske inte så smart av mig att lägga upp bilder på sköna sängar så här på en måndagsförmiddag när sängen för de flesta känns väldigt långt borta. Ursäkta.)

15 kommentarer:

evalinn sa...

Du är förlåten, även om det just nu skulle kännas underbart att krypa upp i nån av dessa sängar! :-)

Jag skulle föreslå att rummen används som inspirerande mys- och läshörnor i stället för åt sömn, alldeles för frestande med all den där läsningen.

Bokbabbel sa...

Så du föreslår alltså två sängar i lägenheten? :) Ser galet mysigt ut ja, men jag tror jag skulle läsa bäst i en fåtölj eller soffa. Men åh vad man skulle vilja krypa ner i de där sängarna! Speciellt i sängen på den övre bilden kan man ju bara ligga och beundra bokhyllorna liksom

Bokomaten sa...

Fy, 17 vad jag längtar hem till min säng. Det är itne sant vad otrevligt av dig att fresta så.;)

Bokbabbel sa...

Sorry darling!

Vixxtoria sa...

Jag skulle inte våga sova i sängen på nedre bilden. Jag har erfarenhet (tyvärr TVÅ såna) av hur bokhyllor uppsatta med konsoller och enligt konstens alla regler trillar rätt ner i golvet. Och jag vill ju inte dö innan jag läst alla böckerna som dödar mig, så att säga.

På den översta bilden har de massa foton och krafs i bokhyllan. Det hade de väl (om det nu är nödvändigt) kunnat placera under sängen eller kanske på översta hyllan (stege finns ju om man vill klättra upp och kolla på mormor, storfisken eller sommarstugan).

Böcker, böcker, böcker sa...

Jag skulle itne osva alls, det är för mycket att titta på.

Bokbabbel sa...

Vixx: Ånej, vilka traumatiska upplevelser! (Gäller det här måhända din hylla i trappan?) Du har rätt i att det blev lite väl mycket krafs där på framför allt en av hyllorna!

Böcker x3: Samma här. kanske en liten vilostund emellan, men sen skulle jag nog studsa upp ur sängen och ta fram en ny bok att peta på och bläddra i

Vixxtoria sa...

Bokbabbel: Självklart inte hyllan i trappan! Det var ett hyllsystem som vi hade i vår gamla lägenhet. Min sambo och min pappa gjorde två heroiska insatser och satte upp alla hyllplan två!! gånger. Olika konsoler vid båda tillfällena. Samma resultat. Väggen såg ut som en krater när vi så småningom flyttade, men då hade tredje lösningen hållit utan några missöden i ett par år.

Hyllorna i trappan är så vist konstruerade att de både är fastsatta i väggen, och har stöd underifrån från konsoler som står mot underlaget. Det finns dessutom en liten avsats längs med hela trappan, som fungerar som en naturlig hylla, så det är nästan omöjligt och väldigt osannolikt att just de hyllorna skulle rasa ner.

Bokbabbel sa...

Vixx: Äsch då, jag som alltid då och då tänker att konsolhyllor kunde vara trevliga. Men kratervägg och hyllor som ramlar ner låter allt annat än trevligt!
Jaha, trappbokhyllan verkar sitta hårt som berget. Okejrå.

Vixxtoria sa...

Är det bara upp till mig så skulle det nog vara gott om konsolhyllor både här och där hemma. Men min sambo får fullständig ångest av bara tanken (mycket baserat på den där kraterväggen och hyllorna som ramlar etc), så jag har kompromissat lite. Men jag tycker inte man ska göra det för ofta :-)

Bokbabbel sa...

Skönt att höra att du iaf inte blivit traumatiserad av konsolhyllorna. Än finns det hopp!

Anonym sa...

Jag tycker båda bilderna ser helt underbara ut. Vad härligt att få njuta där. :-)

Bokbabbel sa...

Otroligt fina ja!

Koko sa...

Vadå, är det nåt ovanligt att sova bland böcker? Vår säng står i ett hörn med bokhyllor. De vid huvudändan har skåp nertill och dubblerar som nattduksbord och de längs med långsidan har lådor längst ner. Annars är det böcker i dubbla rader. Det beror förstås på platsbrist, men jag njuter av att ha böckerna riktigt nära (också) :-)

Bokbabbel sa...

Åh, det låter ju fint! Finns det någon möjlighet för mig (oss?) nyfikna att få se bild?