tisdag, juli 21, 2009

Tematrio om spänning/skräck

Denna vecka handlar Tematrion om spänning. Ett svårdefinierat ämne; deckare läser jag i mängder men skräck nästan inte alls. Väljer dock att vinkla trion i skräckanda, med fokus på författare. Typ de enda skräckförfattare jag har läst, om jag lite tänker efter :P.

1. Stephen King. Ja, det var kanske inte så oväntat. Själv har jag dock inte riktigt förstått det fantastiska med denne författare (kastar jag sten i glashus nu?), men alltid då och då ger jag honom en chans. Duma Key har jag petat på några gånger, kanske jag borde peta den hela vägen hem till mig?
2. John Ajvide Lindqvist. Hurra för en svensk (bra!) skräckförfattare som öppnade mina ögon för skräckgenren. Gillar alla hans böcker, dock är kanske den första Låt den rätte komma in fortfarande favoriten. Har ni sett den fina filmatiseringen?
3. Anders Romans Mörkrädd var också något att hänga i julgranen! Och han kommer med nytt i höst, Någon i din säng heter den boken! Creepy!

4 kommentarer:

Lyrans Noblesser sa...

Lite för otäckt för mig, tror jag :-) Krya på dig!!!

Bokbabbel sa...

Deckare går bra, men när det gäller skräck blir jag en liten fegis! Fast King har faktiskt inte lyckats skrämma mig speciellt mycket, konstigt nog.

Tack!

Sofie sa...

King skrev mer skräckinjagande i början av sin karriär tycker jag jämfört med nu. Duma Key gillade jag. Ajvide har jag hört lite mixade budskap om. Har låt den rätte...i bokhyllan, men har inte vågat mig på den. Kanske jag borde??

Bokbabbel sa...

Ajvide skriver kanske lite mixat också, men jag tycker absolut att du ska prova på "Låt den rätte...", om inte annat för att ge svensk skräck en chans. Kanske du fastnar :)