onsdag, maj 06, 2009

Litteraturåret 1987

Hjälp vad många utmaningar som pågår just nu, det är ju kul men det känns som om jag inte riktigt hänger med! Slänger iaf ner lite skriverier om Bokmanias utmaning; hur var litteraturåret då ni föddes? Jag är född 1987 och det verkar ha varit ett rätt så trist bokår.

- Joseph Brodsky fick Nobelpriset.
- Alistair MacLean, Gerhard Bonnier och Jean Anouilh avled.
- Berts dagbok, av Anders Jakobsson och Sören Olsson utkom - den första i en älskad serie.
- Peter Pohls tredje bok, Vi kallar honom Anna, utkom. Har inte läst, har ni?

6 kommentarer:

Tekoppen sa...

Jag har läst Vi kallar honom Anna. Minns den väldigt vagt såhär sju år senare. Ingen favvobok.

Bokbabbel sa...

Nähe, vilket uselt år alltså :P

Pernilla sa...

Oh, rart att höra att de verkar vara uppskattade! :) Jag brukar aldrig bara köpa en bok som jag inte känner till sedan innan. Och speciellt inte bara för att omslaget var läckert! :) Haha.

Alltså, 1980-talet är ju ett helt värdelöst litteraturdecennium. Jag är övertygad om att alla hade fullt upp med de fantastiska människorna som föddes det året! ;)

Arina sa...

Vi kallar honom Anna var den första Pohl-bok jag läste. Den var fruktansvärt hemsk och väldigt, väldigt bra. Jag fällde många tårar under läsningen.

Bokmania / Ivana Eklund sa...

Jag minns inte "Vi kallar honom Anna" så exakt heller, det är länge sedan jag läste den. Men Peter Pohl är en bra författare och jag gillade boken i alla fall, det vet jag. Men inte lika mycket som "Janne, min vän".

1987 kanske inte var det mest händelsrika litteraturår någonsin, men vem vet, det kanske föddes en blivande klassiker som vi inte känner till än...

Bokbabbel sa...

Vi säger väl så, 1980-talets storheter är bara inte upptäckta ännu! :)