lördag, september 18, 2010

Pre bokmässa

Om precis en vecka stiger jag in på Bokmässan i Göteborg (ja, jag har faktiskt tänkt gå "bara" på lördag och söndag) och nu börjar peppen så klart bli enorm. Enkäten fyllde jag i igår (gör ni det också!), här kommer lite fler relaterade funderingar tills det blir dags för mässan IRL:

- Outfits. Nu är det här ju ingen modevecka men ska man träffa bokbloggare och hela förlagsvärlden live vill man ju gärna se lite trevlig ut. Bloggarblusen är given, men sen då?
- Skor. Jag har världens sämsta (platta) fötter så bekvämlighet är ett måste. Mina skostöd ryms tack och lov in i mina Converse så det blir bra bara jag kan bestämma mig för vilken färg som ska få följa med. Men tänk om det regnar alla dagar jag är där, Converse är ju inte direkt kända för att vara speciellt vattentäta...?
- Väska. Både resväskan och handväskan måste övervägas då de ska rymma många böcker men gärna vara någorlunda användarvänliga och helst inte ge upphov till axelknutar
- Valuta. In Europe we have this thing called euro, skulle vara trevligt om ni i Sverige skulle pick up on that!
- Böcker. Såklart. Ja, det kommer antagligen att shoppas även på mässan/i staden men fram tills dess? I'm thinking en inte alltför tjock bok med liten stil, de brukar räcka långt. Marias bokliv har extremt trevligt nog lovat att akutlåna mig en bok eller två ifall abibliofobi slår till så det känns åtminstone som en stor lättnad. och förmodligen kommer jag att vara fullt upptagen med att gå på bloggträffar, caféer, bokmässa, träffa kompisar och försöka skriva lite bloggrapporter för att över huvudtaget hinna läsa en rad men man vet ju aldrig...
- Övrigt. Visitkorten såklart! MacBooken så att jag inte behöver låna mina värdars datorer hela tiden (en mobil á la 10-tal med internet skulle ju inte sitta helt fel!)

12 kommentarer:

Metta Karlsson sa...

Jag är inte avis, inte alls! Jag skäms till och med lite, jag bor trots allt en timmes tågåkning från Göteborg. Men jag har inte lyckats hitta någon som vill göra mig sällskap, med mitt lokalsinne hade jag inte ens hittat ut från tågstationen själv...

Bokbabbel sa...

Neeej, kom igen, Göteborg är en lätt stad att hitta plus att alla är jättevänliga där (Sveriges gladaste stad). Och stan är ju annars också full av bokmässeturister, kom igen kom igen!

Lyrans Noblesser sa...

Sveriges trevligaste stad, med undantag för Karlstad så klart. Jag börjar bli så peppad, ska skriva ett inlägg med mina tips senare :-)

Metta Karlsson sa...

I och för sig, om jag kan flyga runt halva jorden med sambon så kanske han kan följa med till göteborg en dag =)

Bokbabbel sa...

Karlstad har jag inte besökt men jag anar lite hemmaskryt kanske? ;)

Bokbabbel sa...

böckerx3: Det tycker jag! Kom kom, du kommer inte att ångra dig!

Metta Karlsson sa...

Köper man inträdesbiljetter på plats?

Bokbabbel sa...

jepp, vid dörren! (seminariekort tror jag man måste beställa men du kommer knappast att gå på seminarier om du är där bara en dag antar jag)

Maria sa...

Avundsjuk på visitkorten... Jag har inte hunnit ordna några eftersom min bokmässan-resa bestämdes så sent.

Bokbabbel sa...

men du berger ju dig på bokliga evenemang alltid då och då, nog kan du ju ha "nytta" av dem också i framtiden?

Ylva sa...

Jag hittade den här enkäten hos Marias bokliv och har också svarat på den nu. Fast inte på bokbloggen utan på http://yfronten.blogg.se

Bokbabbel sa...

kul att den sprider sig!