måndag, september 06, 2010

Krigisk trilogiavslutning

Mockingjay av Suzanne Collins XXX½
Nu vill jag faktiskt inte skriva speciellt mycket om handlingen här eftersom jag vet att det ännu finns de av er som inte läst The Hunger Games och Catching Fire, något ni borde ta tag i omedelbums. Jag var glad då tvåan höll måttet efter en imponerande etta, tyvärr blir trean inte riktigt lika bra. Kanske främst p.g.a. innehållet som blir så väldigt mörkt, dystert och krigiskt (inte för att ettan och tvåan var någon dans på rosor, men ni fattar). Plus dock för att Katniss i sin sårbarhet känns som mest komplex i denna bok. Ett måste för dem som läst resten av trilogin, men tyvärr alltså något av en besvikelse.

11 kommentarer:

Lisa sa...

Whoo, även fast jag har lovat mig själv att inte läsa några recensioner av denna bok så kan jag ju inte hålla mig ifrån..! Så stort tack ska du ha för att du skrev den med försiktighet! :)
Själv fortsätter jag min väntan till oktober och den svenska versionen.

Bokbabbel sa...

jo jisses, vill ju att människor ska läsa ettan och tvåan och då är det svårt att skriva något alls, och så vill jag såklart inte att de som ännu inte läst trean ska utsättas för några spoilers. Johanna K på Bokhora var dock mer entusiastisk än jag, kanske du lyckades hålla dig från att läsa hennes recension? ;)

Vixxtoria sa...

Men jag orkar inte beställa hem, för det blir så himla dyrt. Jag fattar inte riktigt hur jag ska få tag i boken till ett överkomligt pris.

Bokbabbel sa...

Pocket på Book Depository, min kostade fem euro! 50 kronor! Gratis frakt!

(Hej Book Depository, observera all gratis reklam ni får via mig!)

Vixxtoria sa...

Bokbabbel: Du förstår inte alls problemet, ,märker jag ;-)

Sist jag "bara" skulle beställa en bok utan frakt (och den boken kostade 19 kronor), så blev totalprist 492. Och sjutton ytterligare böcker. Eller om det var femton. Jag vet inte riktigt hur det hände, men jag tror det är ungefär samma problem som med flygskatt när man ska flyga med Ryan Air.

Bokbabbel sa...

Haha, ursäkta, missade att du talade om den där buggen åtminstone Adlibris hade ja, när man plötsligt får en hel drös med böcker hemskickade. men kanske inte alla datorer är smittade (läs: be din partner beställa).

Jobbigt med flygskatt och buggar, verkligen, totalpriset blir sen plötsligt nåt heeelt annat. uff

Lisa sa...

Jo jag skymtade förbi någon recension på Bokhora men har hittills lyckats undvika att ens skumma igenom den. Men din var så kort (och jag blev så glad för ett nytt Bokbabbel-inlägg, det blir jag varje gång jag kikar in och hittar något nytt att läsa) så jag var bara tvungen att läsa :)

Bokbabbel sa...

Vad glad du gör mig när du skriver sådär snällt! Jeppjepp, blev en minirecension med det mest väsentliga den här gången!

Däremot, om du vågar så ska du scrolla längst ner i Johanna Ks recension, där finns en "trailer" till första filmen gjord av ett fan, den är alltså inte alls officiell utan bara typ ihopklippta filmsnuttar som beskriver Hunger Games-idën, missa inte!

Lisa sa...

Kul att du blir glad! Men det är faktiskt så,, din blogg är den första jag spanar in när jag sätter mig vid en dator. Du har alltid någon klurig fundering på gång, eller en ny recension upplagd (eller fina bilder med inredning/finsk design, hihi) :) Och du uppdaterar ju så ofta så jag hinner knappt med om jag råkar ha datorn avstängd i några dagar..! :D

Aha, trailer till en möjlig första Hungerspelsfilm!? Den är ju faktiskt ofarlig att kolla in ;)

Lisa sa...

Ehrm, nu kommentarsbombar jag din blogg (något ska man ju göra när man är hemma och förkyld ;)) men måste bara säga att jag var inne och tittade på Johanna Ks exempel på trailer till Hungerspelen.. Och sen av bara farten så kollade jag på ytterligare några fan-made trailers på youtube.. Vad duktiga och fantasifulla de är, riktiga fans alltså! Det var nästan så mina nackhår reste sig av spänning och välbehag då de fått ihop det så bra med klipp och musik :D
Vilken lycka att det ska bli film av böckerna också!

Bokbabbel sa...

Ojoj, mera fina kommentarer av dig, tusen tack! Haha, har märkt att jag skriver en hel del inlägg ja, men har ju fått läst en hel del och tydligen har jag en del bokmaligt på mitt hjärta som jag gärna delar med mig. alltid trevligt att veta att det uppskattas!

(Kommentarsbombande är mer än okej!)

Kul att du gillade fanvideon, visst var den snyggt gjord! Nu fick du mig sugen på att börja googla övriga också, jag som skulle ta och laga nåt ätbart åt mig :P