tisdag, september 14, 2010

Rakt på sak och ändå inte

Dyngkåt och hur helig som helst av Mia Skäringer XXXX-
Nu är jag varken över 40 eller mamma (eller berömd för den delen), så någon solklar igenkänningsfaktor väcker inte den här boken. Däremot gillar jag den, både delen med krönikorna och den med blogginläggen. Hur Skäringer är ärlig och rakt på sak och berättar om sexlust och om hur hon kissade på sig då bussen blev försenad, men hur hon på samma gång har ett eget språk, det blir lite kringelikrokar och på så vis vardagspoetiskt. Skildringen av hur det kaotiska men varmhjärtade nyfamiljelivet ute på en ö i Göteborgs skärgård fungerar (och inte fungerar) är också fin, ibland väldigt kärleksfull men ändå med så många jobbiga aspekter att det inte blir sliskigt utan... på riktigt. Bra!

Även Snowflake läste och gillade alldeles nyligen, och för den som vill läsa Mias skriverier kan jag dessutom upplysa om att hennes blogg har återupstått på YourLife här.

9 kommentarer:

Metta Karlsson sa...

Jag är inget fan av Mia och Klara så har dragit mig lite för att läsa den här trots att jag har den. Men många har gillat den och den verkar ju lättläst så får väl ta tag i det.

Bokbabbel sa...

har inte själv sett programmet eller läst bloggen tidigare så jag hade ingen förhandsuppfattning

Frida sa...

Jag har inte heller sett Mia och Klara, men jag har sett Solsidan och gillar den väldigt mycket!

Boken var bra, inte jättebra, men det var uppfriskande med total ärlighet. The good and the bad!

It's all about me sa...

Jag läste boken för nån månad sen och kände inte igen mig. Nästan lite stressande eftersom jag är i hennes ålder, eller är i samma som hon var när hon skrev många krönikor. Hon med massa ungar, hus, värsta karriären, och jag i min etta, förvisso med bra jobb, utan kids (men med en massa böcker).

Min favvo i denna genre är Gun-Britt Sundströms MAKEN. Tror att jag har skrivit det till alla som recenserat Mia's bok. Maken är världens bästa relationsbok! Iallafall för mig. Jag kände igen mig så sjukt mycket.

Bokbabbel sa...

Ja Maken borde alla faktiskt läsa, inklusive mig som en gång tänkt börja på den men sen kom visst nåt annat i vägen. Ajabaja!

(Låter mysigt med en etta full med böcker, kanske du skriver en bok om det? ;))

Emmas Bokhylla sa...

Jag gillade den skarpt ocks, aven om jag kanske inte passar in i hennes malgrupp. Hon ar skont avslappnad och rakt pa sak, sadant gillar jag!

Bokbabbel sa...

ja, det känns trots dagens stora bloggvärld ändå ganska nytt på något sätt

Bokbiten sa...

Åh vad jag gillade den här boken! Jag gillar Mias svärta ihop med hennes humor och hur hon delar med sig av hela sig - inte bara ytan. Sen är hon yngre än man kan tro med tanke på hur mycket hon har hunnit med, för hon har en bra bit kvar till 40.

Bokbabbel sa...

bra beskrivning av boken du ger, just det dät gillade jag också