tisdag, september 28, 2010

Hypen! Peppen! Längtet! #2

(#1 var den här boken som jag tyckte så här om.)

Slutligen blev det en Adlibris-beställning och inget signerat exemplar. Men nu är alltså herr Knausgårds storverks första del hemma hos mig. (Är dock lite ledsen över att den svenska utgåvan har ett så fult omslag jämfört med den norska originalversionen. Och varför finns det ingen etta på bokryggen såsom på de norska, senvåren 2011 lär nummer två utkomma på svenska och då vill man väl ha dem snyggt bredvid varandra i hyllan?).

Så här hemma i vardagen post-Göteborg undrar jag också mellan tvätthögarna vilken bok jag ska ta tag i nu. Biblioteksbok? Bokmässebok? Recensionsbok (för de tidningar jag recenserar för)? Adlibrisbok? Recensionsexemplar? Eller Filter, Yourlife och ViLäser som jag också fick med mig hem från Sverige? Undrar också var jag ska gömma alla nyanskaffningar så att fästmannen inte tror att jag tappat förståndet...

Vad läser ni?

10 kommentarer:

Frida sa...

Idag gottar jag mig i Stephen Kings Det!

Jag är också sugen på Min kamp efter alla fina lovord den har fått av alla bloggare. Vem vet, snart kanske det kommer ännu ett bokpaket även hem till mig :)

Bokbabbel sa...

ojoj, det var ingen liten läsning det!

Den har lovordats väldigt mycket ja, speciellt med tanke på att den utkom på svenska först den 23.9. Men snart kan jag rapportera om min läsning alldeles på riktigt!

Nina sa...

Du kan ju ta och börja med ett "gårdsprojekt" och gräva en hemlig bokbunker på bakgården. Lite motion samtidigt liksom.

Bokbabbel sa...

det är ju en tanke!

Lisa H sa...

Härligt att höra om dina läsgrubblerier, finns mycket fint att bita i där :)

Här är det 1a tegelstenen som gäller: Sugar.

Frida sa...

Ser fram emot din alldeles riktiga recension!

Jessica (ord och inga visor) sa...

Håller verkligen med om att den norska framsidan är snyggare, rätt stor skillnad dessutom! Din sambo får stå ut, eller så smyger du in böckerna i bokhyllorna helt omärkligt. När han sedan frågar "aha när köpte du denna bok" så kan du säga "läängesen!" Haha. Jag läser just nu "Jorden de ärvde" av Björn af Kleen, om den svenska adeln. Den är smått upprörande. Efter att den blivit utläst (men det går segt pga upprördhetstendensen) så blir det Marcus Birros nya bok, "att leva och dö som joe strummer". Den ser jag fram emot.

Bokbabbel sa...

Lisa H: Och då har jag inte ens outat titlar! :)

Åh, mycket duktigt att läsa tegelsten, kämpa på!

Frida: Tack, jag är nog själv väldigt nyfiken på boken, och livrädd för att jag ska bli besviken, både jag och så många andra har hypat den så

Jessica: och den norska upplagan verkar ju ha tänkt på att det ska bli fler delar, undrar hur de kommande svenska böckerna ser ut...?
Jepp, jobbade på att smyga in böckerna så att han åtminstone inte skulle mötas av vajande boktorn på oliak bokytor. men snart är hyllan full och då vet jag inte riktigt hur jag ska göra... En av böckerna jag smugglade in var just af Kleens bok, är mycket peppad (också) på den!

Magnus Axelsson sa...

Ja, verkligen synd att de inte kan göra ett snyggare omslag.

Själv läser jag "The housekeeper and the professor" av Yoko Ogawa. Det är första gången jag läser en japansk författare som inte heter Murakami.

Bokbabbel sa...

Åh, Ogawa, såg att hon(?) skulle utkomma på typ Bonniers på våren, antagligen just den boken du läser som bäst!