torsdag, oktober 16, 2008

Work in progress


Hemtent(a). Oh joy. Tur att det är länge tills jag ska skriva min uppsats om litteratur och genus... Peppande kommentarer tas emot med glädje ;).

8 kommentarer:

Anonym sa...

Hemtentor är rätt sköna. Kan göras när man är som mest taggad på dygnet och dessutom slipper man stressen av att sitta utan böcker i en tentasal med all kunskap utflugen genom dörren!

Lycka till!

Bokbabbel sa...

Det är faktiskt min första hemtenta, men helt intressant examensform nog. Men tentasalsupplevelsen är över på ett par timmar medan man är stuck med hemtenten mycket längre :P

Erika sa...

Samma här. En hemtenta är precis inlämnad, just nu är det grupprapport efter fältstudie som gäller och så fort den är klar måste jag börja på Selma Lagerlöf-hemtentan... Det är lite väl mycket just nu.

Grejen med hemtentor är väl att man vill betona att studenten måste förstå sammanhanget och inte bara matas med faktakunskaper. På humanistiska fakulteter är det den vanligaste examinationsformen och jag tycker nog den är bättre, även om det är skönt som du säger att vara klar med en tenta på ett par timmar.

Lyrans Noblesser sa...

Tricket är att lära sig att skriva lagom. Skriv inte en doktorsavhandling för att få 5 poäng! Skriv om något som är lagon intressant så du kan begränsa dig. Ja, det var lite råd från en luttrad student :-)

Anonym sa...

Superba tips ovan, och lägg till detta: Litteratur - lovely. Genus - iiiiintressant (och min personliga pluggfavvo). Sånt kan man glömma med fullt tentafokus, att det faktiskt är intressant nånstans där också ;)

Bokbabbel sa...

erika: Jag får önska dig lycka till med din plugghög!

lyran&lisan: Jo, jag tror att jag ska skriva om könsrollerna i boken "Klanerna i Palos Verdes" inför uppsatsen så det känns just nu iaf väldigt intressant. Med hemtentan får man ju inte direkt välja... har skrivit en fråga med genusperspektiv, men de andra är bara litteraturteori.

Haha, även jag borde vara en luttrad studerande, detta är mitt fjärde studieår. Men i Finland tenteras litt.vet. oftast genom uppsatser (där man också ska visa att man förstår sammanhangen)!!

Tekoppen sa...

Pepp pepp pepp! Jag gillar hemtentor men uppsatser är förstås också rätt sköna. Jag pluggar alltid stenhårt i en vecka före tentor och är otroligt nervös, men hemtentor tycker jag är trevliga.

Bokbabbel sa...

Tackar och bockar för peppet!