söndag, oktober 12, 2008

Vinden viner på Öland

"Nattfåk" av Johan Theorin XXXX
Jepp, den påminner om Människohamn. Det är hav och barn och döda människor och Hubba Bubba. Jag gillar denna blandning av kriminalroman och skräck och är glad över att jag läste majoriteten av boken medan det var ljust ute - den är sorglig och kuslig. Mycket bra läsning enligt min mening, men jag retar mig på några småsaker, som hur "det andra" så självklart tas emot, samt huvudpersonen (?) Joakims inställning till sina barn som han lämnar ensamma lite titt som tätt. Jag har visserligen inte barn, men jag tror inte att jag skulle lämna dem ensamma så som han gör. Nåja.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Men vad skönt! Jag är alltså inte ensam om att förvånas över att dessa mycket små barn lämnas helt ensamma stup i kvarten.
Med tanke på vad de redan råkat ut för så borde det ju inte vara världens tryggaste ungar - men de kan tydligen ändå lämnas ensamma i huset hela nätter...

Bokbabbel sa...

Exaaaakt min åsikt! De placeras än framför videon och än bara ensamma för att sova medan pappan vandrar omkring och i bästa fall kommer att tänka på dem då och då! Annars en bra bok, men som guidebok för föräldrar fungerar den endast som avskräckande exempel!!

Paul Arre sa...

Kanske det, men Joakim drabbas hårt av depression och blir lite "obsessed". Hans beteende förvånade mig inte iaf.

Jag hoppas att Blodläge blir lika bra som Nattfåk.

Go Theorin go!