tisdag, juni 28, 2011

Bättre kan du Rosamund!

Afterwards av Rosamund Lupton XXX
Jag tyckte om Luptons Sister och hoppade därför på den här boken då den överraskande utkom för några veckor sedan, direkt i pocket dessutom. Den här gången handlar det om en mordbrand, där det sätts eld på en skolbyggnad under skolans sportdag och Grace rusar in i byggnaden för att rädda sin dotter Jenny som tillfälligt jobbat som skolans hälsovårdare. Jenny skadas allvarligt av branden och Grace bestämmer sig för att ta reda på vem som ligger bakom den.
Jag var redan en aning skeptisk till romanens upplägg och tyckte väl inte att det lät sådär galet fascinerande. När jag sedan under läsningen upptäckte att både Grace och Jenny tydligen svävar omkring på sjukhuset som någonslags andar blev jag ännu mer tveksam. Ja, det funkade i Gayle Formans bok, men den var för det första kort och för det andra inte en thriller. Visst är det ju ett lite annorlunda grepp för en thriller, men när det främst består av att Grace "tjuvlyssnar" vid dörrar eller smiter med i polisbilen för små utflykter från sjukhuset, nej då fungerar det nog inte. Speciellt inte i över 450 sidor... Synd!

6 kommentarer:

Anonym sa...

Jag erkänner. Jag ÄLSKAR, ja det gör jag verkligen, där bilder (i detta fall omslag) är svartvitt och en liten RÖD detalj. Varför? Vet inte, men det är så snyggt. Hade det inte varit för dina tankar hade jag nog klickat hem den. Den är ju snygg!

bokomaten sa...

Och jag tycker egentligen inte upplägget låter helt illa faktiskt. Fast förstår inte, är Grace och Jenny medvetslösa men Jenny är det mer på riktigt och Grace kan flyga runt och lösa fall? Det låter ju lite inkoncekvent. Trodde att de kom ut helskinnade? Har inte läst, men vet inte om jag blir så jättelockad. Gör mig inget med de mer overkliga inslagen dock, om det bara blir trovärdigt ändå på någt sätt.

Helena sa...

Håller med föregående talare: jättefint omslag! (Och tematiskt sammanhållande med Sister, dvs man ser att det är samma författare. Gillar sånt.) Kommer att tänka på den där scenen i Schindler's List där allt är svartvitt utom en liten flickas kappa. Mycket effektfullt. Själva greppet, dock... näää. Ska absolut läsa Sister asap i alla fall, har den ju hemma i bokhamsterhögen och allt.

Bokbabbel sa...

Och har ni märkt att boken är lite svedd i högra hörnet, bra detalj! Även mycket bra att omslaget håller samma stil med föregångaren "Sister". Men jo, innehållet var det lite sämre med.

Bokomaten: Även Jenny är en ande men hon är i sämre skick så hon kan inte lämna sjukhuset (även Grace mår dåligt om hon är länge borta därifrån).

Nej, läs "Sister" i stället säger jag!

a-lo (the book pond) sa...

Fick hem Sister för ett tag sedan och nu när jag såg Afterwards insåg jag att det går en liten omslagstrend som jag skrivit om. Fick precis samma associationer som Helena.

Bokbabbel sa...

Har inte sett "Schindler's list"... *obildad*