onsdag, juni 22, 2011

Melon*


Det är inte bara tygskorna man kan matcha enligt boken man läser, det gäller även frukosten.

*) Vattenmelon är vad #boblmaf äter i sommar. Blanda med feta, lägg i salladsblad, mynta och rökt skinka enligt behov och smak. Bästa lunchlådan eller tillägget till grillmaten! Slut på matblogg.

18 kommentarer:

Helena sa...

Fint med ett meloninlägg! Klart bokrelaterat, tycker jag. Viktigt meddelande, dock: skinkan ska INTE vara i salladen utan bredvid, som tillbehör! Annars blir det vattnigt och konstigt.

Bokbabbel sa...

Känns som om jag på sistone skrivit om allt annat än riktigt renodlat om böcker :P Men en recension av Luptons nyaste är på väg!

Ok, bra att veta med skinkan, hade tänkt testa det i dag eller imorgon!

Anonym sa...

Vattenmelon o ruccola är även gott till stekt Halloumi..
Snyggt omslag på deckaren!

Bokbabbel sa...

Halloumi! Det magiska ordet!

Paperback Lover sa...

Mmmmelon!

"Tygskorna", hihi, vad fint!

Jag funderar faktiskt på att göra detsamma med chipspåsar, alltså matcha bokomslag, men det faller lite på att jag äter lchf nuförtiden och chips är totalt oacceptabelt.

Maria Engelwinge sa...

Mmm, den där tallriken såg riktigt god ut! Och snyggt omslag. Jag älskar vattenmelon, en frukt man kan ha både till förrätt, huvudrätt och efterrätt:).

Bokbabbel sa...

Paper: Sommarens hit känner jag! Ja, det var kanske inte så smart att skriva tygskorna, nu kommer jag ju inte att hitta det här inlägget om jag vill kolla upp något Converse-relaterat. Fast iofs finns här ju inga på bild så det är kanske inte hela världen.
Haha, läser gärna ett chips+bok-inlägg någongång!

Maria: Har ledig dag i dag och kunde satsa lite mera på frukosten, underbart! Bra bok också. Ja, melon är onekligen en bra frukt (som jag dessutom inte är allergisk för, win!), men honungsmelon passar nog bättre i naturell yoghurt än vattenmelon kunde jag konstatera

Bokomaten sa...

Dessutom NYTTIGT snask! Mycket bra initiativ, vill itne ha några chips+bok-inlägg. Inte än på ett par veckor i alla fall. Men jag undrade när någon skulle ta tag i det här och faktiskt blogga om bokbloggarsalladen nummer ett i sommar. Nomnom.

Bokbabbel sa...

Citerar Tomas Ledin(!): "Du kan lita på mig. Ja ja ja, du kan lita på mig!" :D

Paperback Lover sa...

Bokomaten: jag lovar, det blir inga chips+bok-inlägg. Inte från mig i alla fall. Jag inser att det blir alldeles för mycket chipsinköp med tanke på hur mycket böcker jag läser. Och ännu mer slöseri med pengar om jag inte äter upp dom så, nej, det får bli i en annan kolhydratsrikare del av mitt liv.

Emmas Bokhylla sa...

Man kan matcha sin bok med det mesta, en melon gar alldeles utmarkt!

Bokbabbel sa...

Upp till bevis! :)

Paperback Lover sa...

A propos dessa tygskor; har du sett detta?

http://footish-footish.blogspot.com/2011/06/converse-marimekko-host-2011.html

Bokbabbel sa...

Paper: Åååh, de fortsätter samarbetet! Visste inte, tack för info! Den första kollektionen var liten och tog slut väldigt snabbt, men nog blir jag allt lite sugen på de där rutiga!

Anonym sa...

Noooo, inte förstöra goda melonfetasalladen med skinka! :O *vegobokbloggaren gråter tårar för stackars grisen*

Själv vill jag nog inte äta någonting som skulle kunna tänkas matcha med den metallicblå bok jag läser nu... ;)

Bokbabbel sa...

Bokstävlarna: Sorry darling, men är både allergiker (as in skulle inte få så mycket proteiner om jag inte åt kött) och kött-gillare!

Haha, kanske en skum blå potatis...?

Evalinn sa...

Uuunderbart!

Bokbabbel sa...

Ja, det var gott! Fast honungsmelon är nog bättre, det här blev snabbt för vattnigt