tisdag, juni 28, 2011

Blidkar bokbloggosfären

När du har läst Maria Lang är du en bokbloggare av rang.
- Nytt bokbloggarordspråk?

Jag rannsakar mig själv och undrar varför jag plötsligt beter mig som om jag vore tvungen att blidka bokbloggosfären. Den engelska DHH-utgåvan är beställd via den röda nätbokhandeln och tack vare Fiktiviteter lyckades jag nyss reservera min första Maria Lang-bok på biblioteket. Var och varannan kväll står jag dessutom vid bokhyllan och fingrar på första delen i A Game of Thrones-serien som halva Sverige verkar ha som semesterläsning. Självständiga bokval*, nä vadårå?

*) Then again, när är de någonsin det? Älskar ju att få boktips, speciellt av människor vars boksmak jag litar på och kan relatera till. Gruppkram!

18 kommentarer:

Bokomaten sa...

Jamen, vadå, det är ju delvis därför man bloggar! För att få tips.:) Det är ju jättekul att bli påverkar. hehe.:) Och JA, du måste ju ha läst ngn maria lang i alla fall.:)

Bokbabbel sa...

Ja, att få och att ibland kunna ge tips. Att ha en Vill läsa-lista längre än... ja, oändlig. Love it!

Helena sa...

Åh vad kul! Maria Lang-deckarna är ju verkligen dokument från en svunnen tid, och därför jätteroliga att återvända till för att läsa om kläder, språk och annat. Mördaren ljuger inte ensam - det var den du reserverade va? - är dessutom rätt banbrytande för sin tid, tror du kommer att förstå vad jag menar när du läst.

Och ja, så himla bra med bokbloggartips!

Helena sa...

Själv befinner jag mig i chock sedan det under eftermiddagen gått upp för mig att jag på något mystiskt sätt slarvat bort mitt ex av Mördaren ljuger inte ensam. Jag vill ju också omläsa den nu! Måste bokbörsa lite...

Fingrar också på min Game of thrones-bok, av samma anledning, rätt ofta men Stephen King-läsningen som jag blev bloggpåverkad att påbörja tar all lästid just nu...

Bokbabbel sa...

Helena 1: Ännu ett Helena-påverkat boktips m.a.o., men den här gången var du ju inte ensam om att tipsa :) Och jo, hittade "Mördaren..." i bibliotekskatalogen, good stuff!

Helena 2: Nämen äsch vad förargligt med boken! Vore ju kul att kunna hoppa på Game of Thrones-diskussionen en aning, att kunna veta vad folk pratar om. Then again, många har köpt men är det egentligen någon annan än Bokstävlarna som hittills läst? :P

Frida sa...

Jag är en sådan där som inte läst Lang än. Men jag är inte helt opåverkad (snarare motsatsen), jag är himla sugen och kommer hålla ögonen öppna efter en Lang. Men jag måste säga att jag är ännu mer sugen på Game of thrones. Speciellt de sista dagarna har jag kännt nästan ett sug efter att köpa hem och börja läsa. Får se hur länge jag klarar att inte göra det...

Bokbabbel sa...

Akta dig för #boblmaf som bokbloggosfären kallas på Twitter, den kan få dig att göra de mest "oväntade" ting!

enligt O sa...

Gillade den Lang jag läste i höstas, men tycker att den Sayers jag läser just nu är rätt seg.

Bokbabbel sa...

Aha, Sayers nämns ju också rätt så ofta, men då satsar jag nog på Lang först!

Anna (Bokstävlarna) sa...

Jag tycker att du ska börja med Lang som du som snabbläsare lär läsa i ett litet nafs (det är både lättläst och spännande). Och sen gå över på de tyngre grejerna dvs DHH och fantasyn. :)

Bokbabbel sa...

Yay, din kommentar är här! :) Låter som ett vist tips men det finns några problem:

a) Lang och DHH finns inte i det bokbabbelska hemmet ännu
b) Vad gör jag med alla andra böcker som skriker på uppmärksamhet?

Koko sa...

Enligt O: Jag tycker precis tvärtom om Lang och Sayers, jag tycker Lang är trist och klichémässig, medan Sayers blir omläst regelbundet... Vilken Sayers tycker du är seg? Det finns några sämre, det finns det.

Fia sa...

Oh, nu känner jag också ett tvång att gå å låna Lang och DHH...

Bokbabbel sa...

Koko: Uuh, bloggarbeef!

Fia: Sorry...!

Emmas Bokhylla sa...

Aha, jag har faktiskt inte last nagon Maria Lang, det kanske ar bast att forsoka fa fatt i ett ex?

Bokbabbel sa...

Inte jag heller alltså. Ännu!

Cicci sa...

Jag har en ungdomsbok av Maria Lang ståendes i min bokhylla "Akta dig, Katja". Undrar om den "räknas"? :-) Det någon form av deckare också som jag läste för sådär 20 år sedan. :-)Har för övrigt inte läst någon mer av henne.

Bokbabbel sa...

Räknas definitivt lite grann, men det kan hända att den stränga bokbloggarmaffian inte godkänner den till hunda procent :) Jag fick bara pluspoäng men ingen syndaförlåtelse då jag berättade att jag läst "The Little Friend" men inte "The Secret History" av Donna Tartt