fredag, juli 30, 2010

Sidoeffekt

Jag lider av grav abibliofobi - the morbid fear of running out of books to read. Å andra sidan får jag rätt starka armmuskler av att släpa tunga väskor till diverse helgvistelser...

Helgens något överambitiösa bokpackning består av (åtminstone) The End of Mr Y och Among Other Things I've Taken Up Smoking. Kanske kastar jag ner ännu en sista bok när ingen ser innan vi åker.

11 kommentarer:

Cinnamon sa...

Jag har precis samma problem(?). Hur förklara man annnars att jag me 49 olästa böcker köper 8st till? Eller att jag har minst 4 biblioteksböcker liggande...
Jag brukar oxå jämt ha en pocketbok (ibland en inbunden bok) liggande i handväskan. Det kanske kan förklara varför remmarna på mina handväskor går sönder så ofta... Hoppas du får en trevlig helg och att du hinner läsa lite iallafall.

enligt O sa...

Självklart kan man inte gå hemifrån utan en bok i handväskan!!! ;-)

Dessutom måste en bokpackning alltid innehålla fler böcker än man hinner läs så att man kan välja den perfekta boken.

Karin Berg/enbokcirkelföralla sa...

jag också. ska åka iväg i en vecka till Dalarna och softa. Mycket böcker blir det att ta med =)

Evalinn sa...

Jo, nog känner jag igen mig! Det är ju det värsta som kan hända, att bli utan läsbart ifall en ledig stund dyker upp! Och vad skönt att det inte bara är jag som lider av detta!

It´s all about me sa...

Exakt!! Jag måste alltid ha med mig två (om jag läser ut den ena), och det känns tryckt med uppemot 100 olästa i bokhyllan. Läser dock inte lika mycket som du, mellan 150-200 per år är otroligt imponerande.

Lägger till dig på bevakningslistan i min bokblogg right away!

//http://itsallabutmesbooks.blogspot.com

Bokbabbel sa...

Cinnamon: Huu, jag har inte ens vågat räkna antalet olästa böcker i bokhyllan. Men ibland är man ju helt enkelt inte suuugen på dem man har där, då måste man ju läsa nåt annat ;)

enligt O: Precis så tänker jag med bokpackningen, tänk att sitta nånstans med en usel bok och inte kunna lägga undan den och ta en ny. Rys! Nästan lika hemskt som att vara utan bok faktiskt!

Karin: Härligt!

evalinn: Du är inte ensam! :D

It's all about me: Jag läser väldigt snabbt, jag studerar, jag har inte barn och jag motionerar för lite. och förra året bröt jag foten och fick mycket lästid i och med allt stillasittande

Emmas Bokhylla sa...

Sa det ar sa det heter!! Jag har alltid minst en bok i handvaskan, tre i packningen nar jag aker nagonstans och for tillfallet runt 50 olasta bocker i garderoben. Min sambo fasar for nasta gang Dar Animal Haven har Charity Bazaar jag lungt koper minst 20 bocker utan att blinka for 1,5 USD styck....

Bokbabbel sa...

Nu har du en diagnos! Låter som ett rätt allvarligt fall också :D Och vilken trevlig basar!

Anna S (Bokstävlarna) sa...

(ÄNTLIGEN kan jag kommentera det här inlägget! Som jag har försökt!)

Jag har märkt att min abibliofobi har blivit mycket värre sen jag började bokblogga. Förut kunde jag nöja mig med att läsa om någon gammal favorit om jag inte hade annat att tillgå, men numera får jag nästan panik om läshögen innehåller färre än tio nya böcker.

Kanske triggar vi bokbloggare varandra? Eller snarare uppmuntrar varandras omåttliga bokkonsumtion?

Bokbabbel sa...

Och ÄNTLIGEN får jag läsa, jag har varit så nyfiken på vad du hade att säga! :)

Jaså, vilken dyr effekt bokbloggarna har på dig! jag var duktig på omläsning som barn, nu bli det kanske en eller två per år. men ja, nu när du säger det kan jag nog känna igen ett visst mått av extra bokköpande som härrör sig från alla tips man får - samt ivrigt påhejande så fort man rapporterar om bokshopping. med förödande konsekvenser :P

Anna S (Bokstävlarna) sa...

Ja, precis! Jag blev till exempel omåttligt sugen på att lägga in en beställning hos Adlibris efter att ha spanat in dina inlägg ovan... Jag menar 1,1 kg lycka går ju inte att motstå. ;)
Och detta trots att jag köpte böcker senast igår.