måndag, juli 05, 2010

Här är den!Vår färdiga bokhylla alltså. Jag ber om ursäkt för suddig bildkvalitet och det där vita inplastade paketet som förargligt nog står och lutar mot bokhyllan. Helst skulle jag ha velat måla hela hyllan vit så att den skulle passa in i vårt hems färgsättning bättre, men det varken hann eller orkade vi med. Det gäller väl bara att proppa hyllan full med böcker så att furufärgen inte syns ;). Än finns det faktiskt luft mellan böckerna (halleluja!) och längst ner till vänster finns en hög med biblioteksböcker som kommer att åka ut så fort det ramlar in flera egna böcker.

Alltså. Skönlitteraturen i alfabetsik ordning enligt författarens efternamn. Bakom dörrarna döljer sig studielitteratur, graphic novels, faktaböcker och diffusa böcker som är svåra att placera in under någon kategori. Bakom det vita paketet finns det ingen dörr och där står våra ordböcker samt reseguiderna.
En helt bra transformation om jag får säga det själv!

P.S. För ytterligare bilder av (andras) bokhyllor, kolla in Bookshelf Porn!

13 kommentarer:

Magnus Axelsson sa...

Tack för tipset om Bookshelf Porn. Här får du lite gratisreklam: http://afractionoftheweb.blogspot.com/2010/07/att-lagga-cykeln-pa-hyllan.html

Bokbabbel sa...

Tack för reklamen :)

De där bokhyllorna på Bookshelf Porn är så charmiga att var och varannan skulle förtjäna ett eget blogginlägg, härligt!

Mrs. B sa...

Tjusigt! Jag tycker dessutom att furun gör sig rätt bra mot det vita. Önskade så klart att jag kunde komma lite närmare så att jag också kunde läsa bokryggarna, sådär som man (?) helt oförskämt gör hos folk...

Bokbabbel sa...

vi har en del annat vitt i rummet, så furun ger ju nog värme. Haha, ska ge er en närmare titt på någon hylla senare! :)

Ann-Sofie på OOOF bok sa...

Fint! Välbalanserat och snyggt uppställt. Mina hyllor eeeh *harkel* är just nu ngt mer röriga.

Bokbabbel sa...

Mrs B: Ja, vi har rätt mycket vitt i rummet annars så furun ger ju lite värme. Hehe, kanske får du en close up någongång :)

Ann-Sofie: Tack! Men vi har ju just flyttat in och ordnat dem, vänta bara om några månader... Fast det är ju rätt kul att ordna i bokhyllan, betydligt roligare än att ordna andra saker rentav ;)

Lyrans Noblesser sa...

Snyggt!

Hanneles bok-paradis sa...

Underbart.

Bokbabbel sa...

Hannele: Tack :)

Lisa sa...

Jag tycker att såna där enkla furuhyllor är finast och boknördigast..! Det är innehållet som räknas liksom :)

Dock har jag själv inrednings-operationsstela vita billyhyllor, men de fyller sin funktion. Men har länge varit sugen på typ Elfa-hyllor - att klä in en hel vägg, även över dörrhål - det är så fint och ger härlig bibliotekskänsla! Men billyhyllor har ju fördelen att de går att möblera och flytta runt..

Och detta påminner mig om mitt framtida projekt att sortera tillbaka skönlitteraturen i alfabetisk ordning efter författarens efternamn.. Längtar efter att kunna hitta mina böcker! Nu har regnbågs(o)ordningen spelat ut sin roll i mitt hem. :P

Bokbabbel sa...

lyran: Tack!

LisaH: Själv gillar jag Billys vita färg, men hyllorna är inte lika justerbara så de här fick de bli. Jag var helt inne på någonslags konsolhyllor men det blir ju fula borrhål i väggen och vi lär väl inte bo här resten av vårt liv, plus att sambon var skeptisk. Men jag är övertygad om att de vore tjusiga när man väl fyllt dem med böcker - vilket inte skulle vara något problem! :D

Alltid kul att sortera bokhyllan tycker jag! :)

Maud/En bok om dagen sa...

Ser väldigt fint ut! Mycket prydligt! ;-)
(Visst har du tänkt på att du kan lägga bokhögar ovanpå hyllan också!)

Bokbabbel sa...

en bok om dagen: Tack! Jag, jag gillar det prydligt, iaf på viktiga ställen :)
Ja, bokhögar där på är en nödlösning, och jag KAN också ha dubbla rader iaf bakom pocketar, men det kan bli ganska rörigt, så jag tror jag får ta till högarna när det kniper!

Och det syns inte riktigt på bilden, men det ryms ännu en halvmeter hylla till vänster, skönt att veta! :)