fredag, juli 02, 2010

Barnet och boken

Häromdagen stod jag i bokhandeln och petade på böckerna då jag hörde ett kinkigt barn som klagade över att han inte fick en bok. Wow, tänkte jag. Om och när jag får barn vill jag naturligtvis inte att de ska kinka och vara bortskämda och i leksaksbutiken tror jag nog att jag kan ha en fast hand. Men om de vill ha en bok...?

8 kommentarer:

Bokbiten sa...

Klart ungen ska ha en bok! Jag är mycket tacksam över föräldrar och skola som redan i unga år visade mig bibliotekens värld och är övertygad om att mitt läsintresse åtminstone delvis föddes där. Jag skulle också ha svårt att neka mitt barn en bok...

Bokbabbel sa...

jag kommer nog att försöka få mina framtida barn att älska böcker åtminstone hälften så mycket som jag :) Vill ju inte tvinga nåt på dem, men läsa högt och introducera bibliotek etc. för dem, inspirera liksom

a-lo sa...

Jag ska påminna dig när barnet vill att du läser favoritsagan för 700:e gången ;)

Fast jag måste hålla med om att det absolut är lättare att vara eftergiven med böcker än med andra prylar.

Bokbabbel sa...

Haha, tack för den :P

Hellre böcker än skränande leksaker som går sönder efter tre dagar!

Åsa (kafka på jobbet) sa...

Jag har elever som berättat att deras föräldrar sagt att vad det gäller just böcker finns inget köpstopp, det bara att beställa hem.Däremot är det helt andra bullar vad det gäller kläder, TV-spel, bio, resor och så vidare. Bra grej, tycker jag!

Bokbabbel sa...

Haha, där har vi bokmalsföräldrar! kanske inte inget köpstopp, men en trevlig tanke!

MariaH sa...

Klart ungen skall ha en bok - men inte om den försöker yla sig till en... Men man kanske kan få den senare

Bokbabbel sa...

Precis, inte ska man ge efter för yl även om det gäller en bok, fast det är säkert lättare eftersom man känner igen sitt eget inre yl efter böcker ;)