tisdag, april 07, 2009

Lyrans andra, min första Tematrio

Lyran på Lyrans Noblesser har lanserat en ny version av Petras hädangångna Lästrio. Temat för den andra Tematrion är påskekrim (och vilken söt bild också!). Även om själva ordet påskekrim enligt min åsikt är väldigt konstigt, är deckare något som ligger mig varmt om hjärtat. Innan jag började blogga visste jag inte heller att deckare är något man förknippar med påsken, men man lär så länge man lever. De deckare jag speciellt vill lyfta fram är:

1. Lynley och Havers i Elizabeth Georges böcker. Annars läser jag nästan enbart nordiska deckare, men de här utgör ett fint undantag.
2. Konrad Sejer i Karin Fossums deckare, framför allt Se dig inte om som var den första jag läste. Blir alltid lika glad när jag ser att det är en ny Fossum på väg!
3. Det är svårt det här, med att bara välja ut några böcker/karaktärer/författare. Tror ändå att det får bli Stieg Larsson på den sista piedestalen. Jag ville bara sluka böckerna, och sedan sluka nästa. Imorgon ska jag dessutom se filmen som äntligen hade Finlandspremiär för några veckor sedan!!

4 kommentarer:

Martina sa...

Det är i Norge man läser påskekrim (därav namnet), men begreppet har börjat ta sig över till Sverige mer och mer... men kanske inte till Finland?

Bokbabbel sa...

Nope, inte i svenskan iaf, men kanskekanske har finska Adlibris någongång uppmärksammat speciellt deckare kring påsk... *kollar* Nå, inte i år åtminstone.

Men tack för språklektionen! :)

Lyrans Noblesser sa...

George och Fossum är vi i alla fall överens om :-)

Bokbabbel sa...

Ja, jag märkte det :) Och någon annan hade Stieg Larsson, så jag är visst inte särskilt originell :P Fast det finns minsann många kandidater!