måndag, januari 05, 2009

Prioritering

Kappsäcken är inte uppackad, däremot surfar boknörden runt i bibliotekets lånekatalog för att kolla om jag missat några godbitar under de senaste fem månaderna. På grund av ett missöde* har jag inte Vill-läsa-boken till hands, men de titlar/författare jag kommer står inte att finna. Sorg. Tills jag kommer på graphic novel-tecknaren Will Eisner vars verk jag blev intresserad av i Frankfurt**. Finlandia-prisvinnaren Sofi Oksanen finns också att hitta, likaså det bästa kapet; Augustprisvinnaren P.O. Enquist (Ett annat liv såklart!)! Lycka i alla fall!

*) Flygbusschauffören lyckades skeppa iväg en av mina väskor till en heeelt annan stad än jag själv var på väg... Recensioner kommer bara jag hämtat ut väskan senare i dag.
**) Judiska muséet i Frankfurt hade en utställning om hur judar framställts i tecknade serier, intressant!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Nää, så irriterande! Det där är min mardröm... att få väskan skickad åt fel håll.

Lyxigt dock att få tag på en låne-Enquist i dessa tider :) Själv läser jag Livläkarens besök just nu, och den snodde jag åt mig för en femma på second hand! Jippi!

Bokbabbel sa...

Jag tycker dessutom att det mest "riskabla" var bakom, d.v.s. flygresan! Men nejdå, tydligen är bussresor förrädiska! Men bara jag får tag på den välhållen så är ju allt frid och fröjd!

Lyxigt indeed, kanske inte mina fellow-studerande häri Finland har förstått vad de missar! Le Clezio var åtminstone helt utlånad, så helt bakom flötet är de inte! ;)

Anonym sa...

Oj, på det kommunala bibliotek där jag för tillfället arbetar har vi över 60 personer i kö till Oksanens prisvinnare... Enquist har jag inte kollat på ett tag, men den brukar inte vara lika efterfrågad.