måndag, juni 28, 2010

Visst är det förunderligt

... hur mycket tid av en bokmals tid som går åt till att inte läsa böcker? Även om vi räknar bort de där nödvändiga sysslorna som att sova, äta, duscha och vara social så finns det oftast överlopps tid över på dygnet, och vad väljer vi att göra? Läsa? Eller läsa bokbloggar, skriva upp nya boktips, skriva bokrecensioner och andra bokliga inlägg på våra bloggar, släpa stora högar med böcker av och an mellan biblioteket och hemmet, betala kreditkortsräkningar då man shoppat loss i nätbokhandeln, ordna om i bokhyllan, stalka författares hemsidor för att se ifall det snart utkommer en ny bok, se filmatiseringar av böcker, läsa artiklar om våra favoritförfattare, föra statistik över läsningen?

Nu tycker jag ju att det inte finns något charmigare än vår nördiga lilla(?) bokbloggscommunity där vi ägnar oss åt att göra just de här sakerna vid sidan av läsningen. Men så här i sommartider när det nu pratas om sommarläsning och hängmatteläsning och semesterläsning så kanske vi kunde bättra på oss litegrann och ägna oss åt just det. Läsning.

10 kommentarer:

Mrs E (ibland Grefvinnan) sa...

Well said!

Bokbabbel sa...

tackar!

Cinnamon sa...

Du harså rätt!

Bokbabbel sa...

Mera läsning åt folket! :)

Anonym sa...

Fast jag tror att jag lägger lite för mycket tid på att läsa och för lite tid på allt läsrelaterat där runt omkring för tillfället. Min stackars blogg har blivit helt försummad och rss-läsaren är överfull av blogginlägg jag inte hunnit läsa..
Det är nog bäst att blogga och läsa i lagom doser, i alla fall för mig! ;)

Bokbabbel sa...

ok, du får bakläxa ;) Jag har själv några recensioner att skriva och tycker det är väldigt svårt att skriva om en bok om jag läst annat emellan, om inte den var mindblowing. men då hade jag antagligen bloggat om den så snabbt som möjligt...!

Anonym sa...

Samma här! Om det har hunnit gå några veckor så är det jättesvårt att recensera en bok på ett rättvist sätt. Jag försöker att skriva om de flesta böcker så snart jag kan efter de är färdiglästa, men ibland blir det ju bara inte så..

Bokbabbel sa...

och sedan känns det så synd att recensionerna blir halvdana :/

Lisa sa...

Det här har du verkligen rätt i!

Bokbabbel sa...

tack!