onsdag, juni 30, 2010

Charmig sommarbok, läs bums!

Baddaren av Emma Hamberg XXXX+
Konstnärerna och det gifta paret Pelle och Maja Hannix bor i ett rosa slott på Hjortholmen mitt i Vänern. Pelle skapar och skapar men Maja sover mest bort dagarna på divanen i sin atelje. Men hon vill få ett slut på det, få någonting eget till stånd. Så hon ordnar en vuxensimskola ute på ön, och dit kommer 18-åriga vältränade Alex, den ensamma kulturjournalisten Karin och den osäkra trädgårdsmästaren Jens.

Måhända låter det här som ett aningen löjligt upplägg för en vuxenroman, men jag försäkrar er: det är det inte! Det är varmt och roligt och charmigt och sorgligt, och förutom några enstaka grejer i slutet så blir det aldrig fånigt. Det är en relationsroman utan att bli chick lit eller kärleksslisk över alltihop, det handlar om ensamma människor som möts och ibland sprakar det till och ibland händer det något annat. Det här är somrig feel good för hela slanten, och även om jag själv kan simma åtminstone någorlunda vill jag på stört bege mig ut till Hjortholmen för att vandra runt på den vackra ön och äta av sommarhjälpen Josefins goda mat i stearinljusens sken. För äter, det gör de, nästan lika mycket som i Enid Blytons barndeckare! :D Skaffa er boken och parkera er i närmaste hängmatta, ni kommer inte att ångra er!
Rec.ex. från Piratförlaget.

6 kommentarer:

Hanneles bok-paradis sa...

låter som en härlig sommarbok

Bokbabbel sa...

verkligen!

blogg_bohemen sa...

Verkligen feelgodd! Jag tyckte också om den.

Cinnamon sa...

Du är ju farlig med dina boktips. Nu msåte jag läsa denna oxå. :)

a-lo sa...

Jag gillar Emma Hamberg, såg henne på nyheterna häromdagen när hon pratade om sin nya bok så jag är absolut sugen på att läsa den. Ska bara vänta till den kommer i pocket först:)

Bokbabbel sa...

blogg_bohemen: Den verkar var väldigt populär på basis av dagens recensioner

Cinnamon: Kul att jag kan inspirera, synd att det blir dyrt i drift ;)

a-lo: Du kan ju gå till ditt charmiga bibliotek med utestolarna! Har tidigare gillat Hamberg men kanske är denna hennes bästa?