lördag, februari 14, 2009

Tzatsiki och bokhylllor

Igår vankades det grekisk mat hemma hos en kompis. När vi inte vräkte i oss tzatsiki, sjöng med i gamla 90-talslåtar (ack, den ljuva barn- och ungdomstiden) eller pratade om allt och inget, stod jag och de andra gästerna och dreglade framför bokhyllan. Värdinnan har nämligen en mycket imponerande och sådär bohemiskt rörig bokhylla fylld med allt möjligt spännande. Varje gång jag står framför den vill jag dels låna med mig halva hyllan, dels genast rusa hem och skriva upp intressanta författare och titlar och kanske göra en Adlibris-beställning på samma gång. Farligt. Igår följde Brideshead Revisited och en hel del tips med mig hem. Ett av dem var Bill Brysons En kort historik över nästan allting. Någon som läst? Den extremt allmänbildade värdinnan rekommenderade den varmt, och jag skulle gärna suga åt mig lite allmänbildning.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Icke läst Bryson, men däremot Brideshead och gillade. Fast inte lika bra som Handful of dust. Känner mig för övrigt extremt gammal när du nostagiskt refererar till barndomen på 90-talet. Min egen inträffade liksom ett par decennium tidigare...

Bokbabbel sa...

Hehe, men så har du också man, barn och jobb redan medan jag tragglar på bland studiepoängen :) Och 80-talet var ju egentligen mycket coolare än 90-talet :P

Anonym sa...

Åh, jag älskade "En kortfattad...". Han gör allt så lättförståeligt! Du har en härlig läsupplevelse framför dig!

Bokbabbel sa...

camilla: Men så trevligt; allmänbildning och förståelse here I come!

Anonym sa...

Bryson har jag haft stående oläst i bokhyllan minst ett par år nu... Om du läser den kanske du lyckas inspirera mig också. :)

Brideshead Revisited är en annan bok som hängt med länge i oläst skick, faktiskt så pass att jag försökte sälja den på loppis för ett par år sedan. Ingen ville köpa den, och det var kanske lika bra, för i augusti såg jag tv-serie-versionen och blev väldigt fascinerad. Med andra ord är jag lite nyinspirerad att läsa den. Men: Det är synd om mina egna böcker, för de får i 9 av 10 fall stå tillbaka för bibliotekslån eller recensionsexemplar.

Bokbabbel sa...

ika: Jag ska kämpa och försöka läsa båda rätt snabbt och sedan rapportera. Oh yeah, även mina skatter står olästa i hyllorna... Fast jag har blivit lite bättre på att lämna tillbaka biblioteksböcker som jag inte läst då de inte inspirerar just då! Ett steg närmare att läsa de egna böckerna alltså!