söndag, februari 01, 2009

Februari innebär Le Clézio!

Första februari är det i dag, och passligt nog avslutade jag Marklunds nyaste i bilen på väg ner från "fjällen" och läste några sidor i Allt är vind för att komma i stämning för Litteraturas Nobelutmaning. En Nobelpristagare per månad, och först ut är 2008 med Le Clézio. Hänger ni på?

4 kommentarer:

Amoroso sa...

Läs vårt inlägg och framförallt Horaces tal om karaktärerna innan du djupdyker i Allt är vind. Både jag och Ms S fick en aha känsla och då hade vi kommit en bra bit på väg in i våra olika Clézioval!

Bokbabbel sa...

Will do!

Anonym sa...

Jag har tillhång till ljudboksversionen av Vandrande stjärna, och är i valet och kvalet om jag ska delta i Nobelutmaningen eller inte. Skulle ju ha ett ganska bra läge att börja iom ljudboken, men å andra sidan är jag typ en femtedel in i Stieg Larssons ganska mastiga Luftslottet som sprängdes på cd, och dessutom hade jag lite planer på att så fort som möjligt lyssna färdigt på Yann Martels Berättelsen om Pi (som jag aldrig orkade läsa färdigt i somras). Så vi får se om Le Clézio hinns med under de närmaste fyra veckorna...

Bokbabbel sa...

Ika: Mm, just denna månad borde jag ha tid men sen får man se hur det går med utmaningen