fredag, juni 27, 2008

På väg...

Egentligen borde vi sitta i bilen redan, men kompisarna är förseande och jag tänker att om jag nu börjar blogga så ringer de säkert :P Sen sist har jag 1) funderat av och an på vilka böcker som ska få följa med på vår lilla roadtrip* 2) läst ut en BOATS-bok.

"När livet stannar" av Malin Sävstam XXX+
Nu är jag här igen, vet inte hur man ska bedöma en BOATS-bok, jag kan ju inte direkt klaga på handlingen. Det här är i alla fall den sanna historien om hur drygt 40-åriga Malin förlorar sin man, två av sina tre barn samt sin bästa väninna i tsunamin i Khao Lak. Det är sorgligt, och jag förvånas över hur dålig vård de får i Thailand, jag har annars hört främst positiva saker om "servicen" där efter krisen. Jag tror att det är viktigt att Malin skrev den här boken, för henne själv och för hennes närmaste, och det är viktigt och bra att läsa en bok om sorg även om den kanske inte når särskilt höga litterära kvaliteter.
Nu ringde kompisarna! Off I go!

* Det får bli halvlästa "engelsk-kinesiska ordboken" samt översättningen av Eat, Pray, Love - jag vågar inte riksera att ta med mig två halvlästa böcker och sedan bli strandsatt utan någonting att läsa. Är man abibliofob så är man.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Jag kanske är obildad, men vad betyder BOATS?

Bokbabbel sa...

Based On A True Story - lärde mig det själv för någon månad sedan :)

Anonym sa...

Tack! Jag klurade ut att det måste ha nåt att göra med sanna historier, men jag kunde inte fatta vad bokstäverna BOATS stod för. Men nu när du skriver det så är det ju självklart :-D. Alltid kul att lära sej nåt nytt! :-)