onsdag, december 19, 2007

Att ordna sin bokhylla

Bokhororna skriver om bokhyllor och jag blir inspirerad av att skriva ett eget inlägg om sådana. Hur ordnar ni era böcker? Alfabetiskt (enligt för- eller efternamn), enligt färg eller storlek, i kronologisk ordning enligt när de dykt upp i din hylla? Är dina lästa och olästa böcker i samma hylla?
Vi har alla böcker i samma hylla, först de inbundna böckerna i alfabetisk ordning enligt efternamnet, därefter alla pocketböcker som är åtminstone sju gånger fler i samma alfabetiska ordning. Systemet fungerar bra för oss förutom att hyllorna inte räcker till, men det gäller väl alla bokmalar oberoende av system :P. Ifall jag skulle bo ensam skulle jag kanske ha en skild hylla för olästa böcker där jag skulle ordna dem i kronologisk inköpsordning, men det fungerar ju inte när vi är två som köper och läser böcker här i hushållet.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Romaner i pocket står alfabetiskt, olästa pocket står i ungefärlig inköpsordning. Inbundna böcker står i storleksordning för att spara utrymme...

Bokbabbel sa...

Det låter ju rätt bra det där!

Sambon sa förresten imorse att vi nog kan ha en hylla med olästa böcker ifall jag vill och att vi då skulle följa min lästakt =)

Anonym sa...

Jag har färgkoordinerad bokhylla... Inbundet och pocket står var för sig, men annars står läst och oläst sida vid sida. Alla oranga och rosa bokryggar har förpassats till hyllor bakom dörrar.

Efter ett dussin flyttar har jag lärt mig att man faktiskt kan göra sig av med böcker också, men det är ändå märkligt hur behovet av bokyllor liksom aldrig tar slut
:-)