lördag, juli 17, 2010

Samling av novellsamlingar

The Collected Stories av Amy Hempel XXXX-
Det här är en samling av fyra novellsamlingar, Reasons to Live, At the Gates of the Animal Kingdom, Tumble Home och The Dog of the Marriage. De enskilda novellsamlingarna går lös på hundra sidor och novellerna är oftast bara några sidor långa, så det är inte så maffigt som det låter. Ändå blir 400 sidor noveller lite väl mycket för en rastlös läsare som jag själv, jag läser för fort och borde förstå att njuta av texterna lite i taget. Tack och lov skriver Hempel så bra att jag inte kan undgå att missa då det glimmar till av fina eller spot-on-formuleringar.

My job fits right in. I do nothing, it pays nothing, but - you guessed it - it's better than nothing.

Förvånansvärt många noveller handlar på sätt eller annar om hundar. En trevlig omväxling för mig, som till skillnad från de flesta andra bokmalar föredrar hundar framom katter. Även i övrigt en trevlig bok att ha på nattduksbordet och läsa några noveller i varje kväll. Underskatta inte noveller, de kan ha förvånansvärt mycket innehåll på få sidor! Kolla in min kategori noveller för fler tips!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hmm, knepigt format med en samling med novellsamlingar. När jag läser noveller så brukar jag försöka sprida ut läsningen lite, för annars blir det lätt så att jag blandar ihop allting...

Men det låter som att den här samlingen skulla passa fint att läsa lite då och då, mellan romaner?

mind the book sa...

haha, för ett tag sen läste jag en italiensk novell där en hund har avgörande betydelse: Pirandellos 'La carriola'- "Skottkärran". Finns möjligen på engelska på nätet "The Wheelbarrow"

Bokbabbel sa...

bokstavlarna: Jepp, det blev alltså väldigt många, men du kan absolut lägga den på nattduksbordet. jag försöker alltid på det där med att sprida ut novelläsningen, men då tar det sen ett år igen att avsluta den boken, har inte riktigt fått in balansen där...

mind the book: Den var bra då?