tisdag, juni 01, 2010

Äntligen!

I dag öppnar Pocket Shop i Helsingfors! Som jag har väntat! Tyvärr lär jag få vänta ännu några dagar eftersom jag för tillfället befinner mig nästan 200 kilometer ifrån den nyöppnade lil(l)a butiken med armarna långt nere i flyttlådorna. Men snart snart ska jag ta mig dit och inspektera och rapportera.

Under tiden kan ni läsare som befinner er i Helsingforstrakten beger er till Järvägsstationen och titta. "Bokälskaren har dött och kommit till pockethimlen" skriver Peppar.fi angående kedjans utvidgning till Finland. Jag har dessutom hört ryktas om ett öppningserbjudande på -25 % på alla böcker, så skynda skynda, vad väntar ni på?

10 kommentarer:

Helena sa...

Grattis Helsingfors! Själv fördrev jag en timme på butiken i Göteborgs central häromdagen och det resulterade i en lång rad böcker jag vill läsa och en bok som jag faktiskt köpte...

Bokbabbel sa...

Åh ja, butiken vid Ggb centralstation är ju stor också, där har även jag tillbringat en hel del tid :) Och älska stämpelkorten!

mathias sa...

Jepp, fram till fredag har butiken 25% rabatt på alla böcker. Införskaffade själv en Murakami därifrån (Kafka på stranden, som jag visserligen redan läst för länge sedan på engelska, men har känt för en omläsning på svenska...).

Bokbabbel sa...

Mathias: Murakami är alltid ett säkert val! Ska just själv hugga tag i hans halvbiografiska bok om löpning!

Hur var butiken annars? Kommer man att hänga där dagligen? ;)

Sandra W sa...

Fast... Efter den där 25% rean finns det ju tyvärr ingen anledning att gå till Pocketshop. Det är ju en av de dyraste ställen som finns att köpa pocketböcker på. Mer än dubbelt så dyrt som Adlibris. Jag har verkligen varit stammis på Pocketshop och fyllt ett antal stämpelkort genom åren, men numera skulle jag ljuga om jag sade att jag var en regelbunden kund. Men grattis i alla fall, det är ju alltid trevligt att alternativet finns.

Bokbabbel sa...

Mm, jag såg tyvärr DN:s jämförelse. Men man kan ju inte jämföra Pocket Shop med Adlibris, utan man måste jämföra fysiska bokhandeln med nätbokhandeln...

mathias sa...

Jag såg dessutom att akademen strategiskt nog hade -20% på sina pocketar samma dag som PocketShop öppnade. Good move, liksom. PocketShop är dyrt, minsann, och som svar på din fråga: nej, man kommer inte att hänga där varje dag. Tyvärr. Kul att en ny bokhandel öppnar, men min inställning är nog densamma som när man stöter på en PocketShop i Sverige: "Åh, böcker, kul, meh..."

Bokbabbel sa...

Men Akademen har ju alltid -20 % på pocketar de första veckorna i juni! :) Synd att PS är dyrt, jag hoppas verkligen att de skulle klara av att hållas i Finland, gör gott med lite konkurrens!

Cinnamon sa...

Jag älskar Pocketshop trots att de är dyra. De har ju allt. Och ibland vill man kunna ta i böckerna och bläddra i dem. De böcker som jag är intresserad av finns nästan aldrig på vanliga Akademibokhandeln. Tyvärr finns inte Pocketshop i min stad.

Bokbabbel sa...

Jag är även väldigt förtjust, och har inte tidigare (i Sverige) märkt av att de skulle vara dyrare än andra fysiska bokhandlar