fredag, december 03, 2010

Skräckens skrivarcirkel

The Killing Circle av Andrew Pyper XXXX
Även efter sidan två var Pypers The Killing Circle bra. Den handlar alltså, som ni nyligen kunde läsa inne på Bokhora, om änklingen och journalisten Patrick Rush som bor i Toronto med sin lilla (läsande!) son Sam och som går med i en skrivarcirkel eftersom han alltid har känt sig som en författare. Det är liksom bara berättelserna/böckerna som saknas. Den lilla skrivarcirkeln samlar olika sorters människor och olika sorters skrivande:

Though Len feels that only the opening paragraph of a proposed "epic horror trilogy" is ready for presentation, it nevertheless goes on forever, a description of night that is along walk through the thesaurus entry for "dark".

Alla i cirkeln blir dock fångade av Angelas berättelse om The Sandman, en... närvaro som förföljer en liten flicka genom hennes liv och tar livet av människor i hennes närhet. And what do you know, snart börjar det härja en seriemördare i staden, och gissa vad denne kallar sig...?
Anrew Pyper har vävt ihop en intressant mix av deckare och skräck, för Patrick Rush suddas gränsen mellan fakta och fiktion ihop och läsaren håller andan och vänder blad. Lägg sedan till läsande och skrivande karaktärer - what's not to like?

6 kommentarer:

Emmas Bokhylla sa...

Ah, den laste jag ocksa om, den verkar riktigt, riktigt bra!

Bokbabbel sa...

Den har sannerligen många bra ingredienser!

Titti sa...

Den verkar bra! Måste läsa den.

Bokbabbel sa...

Gör det!

...med näsan i en bok... sa...

Låter som en höjdare!

Bokbabbel sa...

Den är Godkänt-stämplad av både mig och ex-Bokhoran Helena så jag tycker väldigt egoistiskt och icke-anspråkslöst att det åtminstone betyder något!