torsdag, december 16, 2010

Göteborg gör inte underverk

Babylon av Camilla Ceder XXX
Det är ingen hemlighet att böcker av mig får några extra pluspoäng om de utspelar sig i Göteborg. Nämn lite Haga, Nordstan och gatunamn jag känner igen och ni har mig på fall. Men - och det här är ett stort men - även om miljön är viktig och jag blir lite glad i magen av att veta hur det ser ut kring Röhsska muséet får man inte sjabbla bort resten! Och med Camilla Ceder är det lite svårt att avgöra, hon vacklar nämligen mellan de metaforiska spårvagnsskenorna.
En forskare i arkeologi vid Göteborgs Universitet hittas mördad i sin lägenhet, längre in i lägenheten ligger hennes student och älskare, också han död. Kriminalkommissarie Christian Tell tar sig an fallet som leder honom runtom Göteborg och Köpenhamn. Här finns alltså inte bara Göteborgsingrediensen, jag har även en liten faiblesse för arkeologinörderi. Men det blir liksom aldrig riktigt spännande, och Ceders hackiga språk gör inte saken bättre. Nej, just den här stjärnan lyser tyvärr inte så klart på min deckarhimmel.
Rec.ex. från W&W.

6 kommentarer:

Anonym sa...

ha, nu blir jag ju nästan tvungen att läsa den - har läst Arkeologi i Göteborg ju (men klarade mig med livet i behåll..)

Bokbabbel sa...

Jaså, vad kul! Ja, då är den nog lite av ett måste!

Bokomaten sa...

Vad skönt med tips man INTE behöver läsa, även om jag också går igång på arkeologi då jag var rätt inne på det ett tag. Osteologi (gamla ben) tyckte jag verkade spännande, hur nördigt är inte det.

Hur som hels,t med tanke på att att-läsa-listan ökat lavinartat på sistone, trots att det itne är så mycket nytt i bokutgivningen just för tillfället, så är det bra med böcker man kan lägga inte-läsa-listan också.;)

Bokbabbel sa...

Bokomaten: I'm here to serve ;) Ja jisses, har en hel hög med böcker både hemma och i Vill läsa-boken att läsa, och snart kommer ju den underbara överväldigande vårboksfloden och dränker en också. En bokmal får aldrig vila ;)

enligt O sa...

Blev också besviken på den här då jag gillade första boken riktigt mycket. Håller med dig om att den inte var spännande alls.

Bokbabbel sa...

Nästan 400 sidor och jag bara väntade på spänningen som aldrig inföll sig..