tisdag, december 07, 2010

Lovebombing Gilmore Girls

Aah, Gilmore Girls, it's been too long! När jag feberdimmig är för trött för att läsa eller surfa - fatta allvaret! - slogs jag av tanken att det var länge sedan jag senast tillbringade tid i Star's Hollow. Hemma i hyllan har vi säsong 1-6 (hej Julgubben, det är alltså säsong sju som saknas för att samlingen ska vara komplett!) och det visade sig vara precis rätt medicin. Börja med theme songen som visar röda lönnlöv, fortsätt sedan bocka av New England, populärkulturella referenser, aka-porr (privatskola med skoluniformer, därefter Yale), boknördig huvudperson och en witty dialog. Kärlek.

När jag tillfrisknat är det hög tid för mig att ta mig an Coffee at Luke's - An Unauthorized Gilmore Girls Gambest, en nördig essäsamling som jag skamligt nog inte läst ännu även om den bott i min bokhylla sedan Göteborgshösten 2008. Medan ni väntar på GG-boxarna eller boken ni klickat hem från närmaste nätbutik kan ni ta er en titt på Rory's Book List, en lista på alla(?) de böcker som nämns eller som Rory läser under seriens gång.

16 kommentarer:

Maud/En bok om dagen sa...

Vilket nörderi! Jag skulle gärna vilja ha den där essäsamlingen också - men den var slut på adlibris! ;-(

Metta Karlsson sa...

oj vilken lista!

Bokbabbel sa...

En bok om dagen: Äsch vad synd, du får kolla in andra nätbokhandlar eller så kanske Adlibris skaffar den snabbare än kvickt när så många bokmalar plötsligt börjar bevaka den ;)

Böckerx3: Jepp, Rory är värre än vi :)

snowflake sa...

vilken underbar lista! tack för den.

Fröken S sa...

Gilmore Girls = K Ä R L E K

Bokbabbel sa...

snowflake: Kanske en kanon för 2011? :)

Fröken S: Jajamen!

enligt O sa...

Jag är så kass på teveserier. Har inte sett GG alls.

Västmanländskan sa...

Ja, den är väl bra! Jag ammade mig igenom flera boxar när min lilla tjej var nyfödd och de åker fram direkt när jag är hemma och är sjuk. Myyyys!

Bokbabbel sa...

enligt O: Ååååh, men då har du sju säsonger njutning framför dig! Ge det en chans, tror verkligen inte att du kommer att ångra det!

Västmanländskan: Ja, de verkar passa bra (också) när man är sjuk! Fina fina GG!

Anonym sa...

Enligt O: Då har du önskelistan till tomten klar!! Jag avundas dig.
Bokbabbel, jag har snott listan, och också börjat fundera på kanon för nästa år. Ska vi?

Bokbabbel sa...

Fullbokhylla: Jag såg att du snott listan du också, det verkar vara en ganska spännande mix Rory fick till! Jag är ju för lustläsning och dålig på sådana här utmaningar, men jag kan absolut ha den i bakhuvudet! Måste bara bolda mina lästa titlar först!

Anonym sa...

Håller med. Det blir lätt tvång och jobbig läsning, det får komma när det kommer!

Bokbabbel sa...

Just det! Men som sagt, en kul lista att ha i bakhuvudet!

Anonym sa...

Jag känner faktiskt ingen som helst kärlek till GG. Jag blir nästan (varför vet jag inte) provocerad ibland när jag kollar (och slutar då). Nog för att jag tycker att den är väl präktig för min smak. MEN jag skulle gärna vilja gilla, för jag går ju uppenbarligen miste om ngt.

Johanna, breakfast Book Club

Anonym sa...

Rättning: Jag TYCKER inte att den är för präktig för min smak, utan den ÄR för präktig för min smak. Lite konstigt annars.

Johanna, BBC

Bokbabbel sa...

Den är väldigt speciell (och pratig), så jag kan tänka mig att det finns några enstaka som inte gillar serien. Tyvärr, för dem alltså :)