fredag, februari 12, 2010

Finfina bokbloggare

Och på tal om det jag skrev igår, visst är det trevligt att vara en del av bokbloggscommunityn! Att ta del av andras tankar och tips och i viss mån liv. Men också peppa varandra vid lässvackor eller bokinköp, ge utmärkelser, ordna roliga bok-evenemang och helt enkelt hjälpa varandra. Då tänker jag t.ex. på Jessica som kollade upp svenska antikvariatsidor för att se ifall en bok jag sökt fanns där. Eller Camilla som såg att jag gärna skulle läsa en Murakami-bok och erbjöd sig att skicka sitt exemplar till mig. Sådana saker.

Av alla bokbloggar jag följer är det endast Maria jag har träffat i verkligheten*, men det känns ändå som om jag känner åtminstone en liten del av er alla andra. Och det är jag glad för!


*) Hon är nämligen nära släkt med min fästman :). Världen är liten va?

12 kommentarer:

Maria Marteleur sa...

Vi borde sess en hel grupp! Det vore väl kul? Petra Jankov är ju bra på att ragga ihop folk.

snowflake sa...

Håller med dig, klart man känner folk i bokbloggosfären! Dels på det där "säg mig vad du läser så ska jag säga dig vem du är"-sättet, men också genom samtalen och diskussionerna.

mind the book sa...

JAA!!! skulle också vilja träffa alla fellow bokbloggare

Anonym sa...

Jag håller med om att det är fantastiskt trevligt att vara en del av bokbloggscommunityn!
Det känns överlag som att det är väldigt mycket kärlek och respekt i vårt lilla hörn och väldigt lite har. Boknördar verkar vara väldigt fredliga varelser.

För övrigt är Maria den enda bokbloggare jag har träffat IRL också, hon opponerade på min C-uppsats i litteraturvetenskap. :)

Bokbabbel sa...

maria m och mind the book: Visst, jag skulle mer än gärna ses men jag bor ju i Finland och har lite svårt att komma loss och åka någonstans i Sverige. Kanske ni skulle komma hit för en gångs skull? ;)

snowflake: Precis!

bokstävlarna: Sant, fredliga är vi allihopa!
Haha, vad lustigt sammanträffande med Maria, hon figurerar visst lite överallt :D

Fia sa...

Jag var på bokbloggsträff idag med Calliope, Bokomaten, Bookpond och Socialistsimon i Malmö, på tal om att träffas i.r.l. Det är kul med bloggnätverkande och det känns som om vi är en bra grupp (hela nätverket).

En annan grej som jag ibland tänker på (på tal om att världen är liten) är - hur många av oss är egentligen h e l t okända för varandra? Sverige är allt bra litet, nu skriver ju folk inte ut sina privata uppgifter vilket är förståeligt, men om man skulle få för sig att rota runt så kan man nog hitta någon som har gemensamma bekanta, någon gemensam släkting, eller vars brors kusins pojkväns tremänning en gång har ägt ens bil. När jag var med i Pocket och Prassel lärde jag känna Hanna från Hannas Hörna, det visade sig att hon och jag kände igen varandra från studietiden i Luleå. Sen så är min bästa vän Martina från Ett hem utan böcker, och Socialistsimon är med i min bokcirkel (vi kände ju varandra innan bloggandet eller genom bloggandet så det är ju inte samma som med Hanna, men ändå). Den nyfikne nörden inom mig skulle tycka det var intressant att hitta sambanden...

Jessica (ord och inga visor) sa...

Åh, jag kan bara hålla med. Det är alldeles underbart att bokbloggosfären är så vänlig och hjälpsam. Det är inte ofta man läser ilskna kommentarer i bokbloggar, vilket händer väldigt ofta i andra typer av bloggar. Men vi snackade väl om bokmässan 2010? :)

Bokbabbel sa...

fia: Ja, jag läste om er träff, vilket trevligt initiativ! Du känner ju en hel del bokbloggare! Säkert finns det fler connections, men jag vågar påstå att jag säkert står utanför det hela eftersom jag inte bor i Sverige. Men den enda finlandssvenska bloggaren jag känner till, Cassiopeia81, henne har jag faktiskt träffat! :D

Jessica: Åh ja, bokmässan, det vore nog vkelrigen kul! En av mina studiekompisar ska flytta til Göteborg för hösten, och jag har ju redan från tidigare bekanta där... Så då är det egentligen "bara" resan + allt jag köper där som skulle kosta :P

Fia sa...

Jag räknade det till att jag träffat 10 st I.R.L. Det torde väl vara något slags rekord enligt mig.. ;) På tal om att du inte bor i Sverige (vilket jag förstås snabbat upp sen innan men jag räknar dig ändå som en svensk bloggare eftersom du skriver på svenska), hur kommer det sig att du är i Finland? Är du finsk? Du talar så bra svenska så jag har svårt att tro det :)

Bokbabbel sa...

Fia: Haha, nej, jag är helt finsk men hör till minoriteten på 6 % som har svenska som modersmål, finlandssvenskar kallas vi. Svenska är andra officiella språket i Finland och det finns skolor, dagsstidningar etc. men det är skrämmande få utanför Finland som känner till det :)

Så, svenska är mitt modersmål, men det här var något jag fick förklara mååånga gånger då jag bodde i Göteborg, min "muminsvenska" låter inte som rikssvenskan och då finns det vissa som tror att jag bryter på nåt språk även om svenska är mitt modersmål på helt samma sätt som för alla i Sverige

Fia sa...

Jag känner till det där med svenska som modersmål i Finland, men har nog inte riktigt förstått att det talas på daglig basis.. nu fick jag lära mig något nytt! Jag som kommer från norrbotten är dock van den där muminsvenskan, det är mer svenska för mig än t ex skånska.. ;)

mind the book sa...

ja, hoppas vi är många som ska till Bokmässan i Gbg!