torsdag, juli 07, 2011

Hoppsan, det blev visst en sommarläsningslista i alla fall

Häromdagen funderade Tinyfeist och jag på det här med listor. Hur vi båda älskar dem, men hur vi sällan gör upp listor för just det vi älskar nästan allra mest, d.v.s. böckerna. Och hur konstigt det egentligen är. Fast hon och jag tror båda stenhårt på lustläsning, så även om jag älskar att planera läsning inför resor eller längre helger borta hemifrån, är det sällan (aldrig?) jag planerar min läsning för en längre tidsperiod.


Fram till nu då. För nu blev jag också lite sugen och ville testa. Jag ska som sagt inte ha någon sommarsemester i år, men läsa tänker jag göra för det. Och även om jag förbehåller mig rätten till ändringar och fullständigt oplanerad lustläsning tänkte jag ändå presentera några kandidater som jag klappat (fysiskt eller bara mentalt) lite extra kärleksfullt på.

- Kampen om Järntronen, George R.R. Martin. Game of Thrones-vurmen gick inte mig förbi, och jag märker hur jag fascineras av karaktärerna och vill veta hur det går för dem
- The Lessons, Naomi Alderman. En bok jag länge funderat på, men som efter två positiva recensioner hamnade högre upp på önskelistan och slutligen hemma hos mig. Så kan det gå!
- Frälsaren, Jo Nesbö. Betvivlar att jag kommer att kunna stå emot frestelsen att läsa den sista olästa Nesbö-boken i väntan på nästa översättning
- Mitt perfekta liv, Sarah Dessen. Mm, en Sarah Dessen som utspelar sig under en sommar.
- It's Not Summer Without You, Jenny Han. Se ovanstående förklaring men byt ut SD mot JH.
- Incubus, Carol Goodman. Jag hade egentligen tänkt försöka läsa undan några av de Goodman-böcker jag har stående i hyllan, men då jag såg att denna kan beställas till butikssortimentet blev jag helt hispig och längtig.
- Sommarhuset, Anna Fredriksson. Bara titeln låter ju lovande!
- Något beach house-littigt. Jennifer Haigh och Heidi Pitlor väntar hemma, sedan är jag dessutom väldigt sugen på boken med den enkla men fantasieggande titeln Maine.
- Anglosaxiska thrillers. Jag tänker t.ex. Jennifer McMahon, Karen Campbell, John Hart och Barry McCrea. Sneglar lite på Mo Hayder. Med mera. Det här tycks - lite skämskuddigt nog - vara en genre jag inte kan få nog av.

8 kommentarer:

Paperback Lover sa...

Men det där det som är det fina med listor, att man kan ändra dom. Om du inte gör en pdf av den och laminerar den vill säga. Då MÅSTE du ju följa listan ;-)

Paperback Lover sa...

Och så glömde jag ju säga, Nesbö kommer jag också att läsa i sommar. Annars känns listan rätt okänd för mig, jag jobbar fortfarande på att gilla romaner. Ibland tar det emot.

Bokbabbel sa...

Haha, blir nog inget laminerande här inte! :D Härligt om du har många Nesbö-böcker framför dig, jag har bara en oläst kvar (inte ens den sista, hade hoppat över två mitt i).

Vad menar du med gilla romaner? Har du varit inne i en lässvacka eller läser du bara deckare..?

Paperback Lover sa...

Jag har många Nesbö kvar ja, bara läst dom två första som jag desutom hört ryktas inte är så bra.

Ang romaner, förut, för säg fem år sedan, läste jag nästan uteslutande deckare. Nu har jag genom bloggandet de senaste åren fått många bra romantips, men det är ändå få romaner som huger tag i mig, som ger mig den där läsglädjen och det där drivet att läsa som deckare ger mig.

Så på sommaren då jag vill läsa älsk-böcker blir det nästan bara deckare, och lite chick lit.

Helena sa...

Vi tar det här en gång för alla. Anglosaxiska thrillers = så långt ifrån skämskuddesassistans! Man kan, och bör, inte få nog.

I övrigt: fin lista!

Bokbabbel sa...

Paper: Nesbö blir bara bättre och bättre, kan vara lite småsega i början men det lönar sig att orka fortsätta!
Jag läser och gillar nog båda men märker att det är lätt hänt att jag roffar åt mig deckare/thrillers i parti och minut. Men det är väl bara att bejaka den kärleken då :)

Helena: Ja, vi får väl vifta stolt med våra thrillerflaggor bara, Paper verkar ju också vilja sluta sig till vår skara.
Och tack, den är ganska trevlig tycker jag! Nu har jag dessutom reserverat t.ex. den mycket omtalade "Deceptions" på biblioteket, så det ska bli mycket bra läst här nu! Hurra!

Lisa sa...

Tjusigt! Dessen läste jag ut nyss, den var jättefin. I princip perfekt sommarläsning!

För övrigt gjorde jag en lista efter mitt inlägg där, men det roliga är att bara åsynen av den gjorde mig trött - så jag lade ner. Det får bli spontanläsning enbart för mig (fast jag kommer nog ha de en gång listade böckerna i åtanke) :-)

Bokbabbel sa...

Lisa: Har läst en Dessen tidigare och gillade verkligen. Jo, såg din lista och blev ännu mer inspirerad, men nu blir jag nu avskräckt igen. Ska försöka glömma bort denna lista och sedan i september komma ihåg den igen och se vad det blev av det hela!