fredag, februari 25, 2011

Människoben och saltängar

Flickan under jorden av Elly Griffiths XXXX-
Det är knappast är det någon som förvånas av att jag säger att det här lästipset kom från Helena? Helena är dock något mer förtjust i boken, men visst charmas även jag av den mulliga arkeologen Ruth Galloway som bor i en enslig stuga ute på saltängarna (visst är det ett fascinerande ord förresten?) och som får rycka in och hjälpa den lokala polisen då man hittar människoben i trakten. I och med att Flickan under jorden är den första delen i en serie, undrar man ju nog hur Griffiths ska lyckas göra Ruth Galloways koppling till kommande fall lika "naturlig", men det ämnar jag nog ta reda på i framtiden. Gärna med en stor kopp té inom räckhåll - beskrivningarna av de ruggiga hedarna och havets piskande kryper så tätt inpå.

6 kommentarer:

Bokomaten.. sa...

Haha, självklart hamnade den här i en beställning hem till mig också efter helenas översvallande kommentarer.=)

Helena (Dark Places) sa...

Oh ja, visst är det myspys deluxe? Och Ruth är sååå sympatisk! Sedan är kanske inte själva deckarintrigerna de mest intrikata, men det har jag så gärna överseende med så länge det vankas fängslande miljöer, knepiga relationer, mystiska riter, arkeologi och Ruth. :) Det där med sannolikheten för att Ruth i bok efter bok ska befinna sig i händelsernas centrum - och anses veta så mycket att hon stup i ett hamnar öga mot öga med mördaren - känns lite sisådär redan efter tre böcker, tycker jag. Å andra sidan avgudar jag Maria Langs Puck Bure-böcker och där rör det sig om en renodlad privatperson som i bok efter bok snubblar över lik och mördare, så jag är van.

Erika sa...

Min nyfikenhet är väckt, tack för tipset!

Bokbabbel sa...

Bokomaten: Det brukar ju liksom gå så efter att Helena bloggar ;) Jag hade tur och hittade den här på biblioteket, men den finns ju i svensk pocket nu så rätt billigt kommer man ju undan!

Helena: Mm, dimmiga hedar och arkeologi, I like! Ska definitivt läsa vidare i serien, men inte för snabbt så att jag blir irriterad på osannolikheten. Eller hm, i skrivande stund känner jag en jättestark lust att surfa in på bbliotekets sidor och snabbt klicka "Reservera"...

Erika: Anytime!

Bibliotekskatten sa...

Jag har i väntan på trean börjat läsa "fortsättnings-böcker" om Daphne du Maurier's Rebecca; Skuggan av rebecca av Susan Hill o Rebeccas hemligheter av Sally Beauman, men helt ärligt så är allt annat bara tidsfördriv. Längtar väldigt efter en ny mysig stund med Ruth i Norfolk ;-)

Bokbabbel sa...

Gick såklart och reserverade tvåan på biblioteket så liten fix har jag nog också ;)