onsdag, mars 25, 2009

En injektion läsglädje

Det är alltså inte bara jag som inbillat mig, utan även andra känner av någonslags läströtthet. Själv har jag inget emot läsandet, men jag märker att jag inte gör det speciellt mycket, och då jag gör det går det alltså inte aaalls framåt.
Men visst finns det ju glimtar av glädje. Läs om boksamlaren som lämnar oss andra bokmalar långt bakom - eller vem av er kan stoltsera med 90 hyllmeter böcker?? - och gör att det nästan känns lite legitimt att genast sätta in en beställning på Adlibris. Jag fyllde år nyligen och fick boken Babian i gåva, kanske är noveller det rätta sättet att hitta tillbaka till läsningen? Nyaste numret av Filter damp ner genom brevinkastet i dag, dags att fördjupa sig i det och lära sig lite mer om världen. Och så kan man inspireras av Jessica som gjorde något riktigt modigt och lämnade sitt 9 till 5-jobb och flyttade till Skåne för att öppna ett bokcafé (med en egen blogg här)!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag går åtminstone mot läströtthets-trenden... Mars har varit en väldigt bra läsmånad, har nog inte läst så här mycket sedan september. I och för sig har det varit rätt mycket serier, och det faktum att jag fått sug efter att läsa Lotta-böcker pryder naturligtvis också lässtatistiken. Men om man bortser från antal lästa böcker (15 hittills den här månaden) så tycker jag också att jag är väldigt inspirerad att läsa just nu, och bär hem betydligt mer än jag rimligtvis kan hinna med att läsa ut...

Bokbabbel sa...

Bra bra, mera såndat! Gläds åt din läsiver och dra oss andra med dig! :)