måndag, augusti 13, 2007

Botanik


Glad blev jag av att botanisera lite i ett annat bibliotek än det i hemstaden samt dessutom Nordens största bokhandel Akademen i Helsingfors (fast AdLibris har kanske gått förbi i försäljningssiffror?). Nu läste jag dessutom att det blir Bokens natt i Åbo på torsdag, klockan 15-24 håller Åbo-Akademen uppe och alla pocket- och konstböcker kan köpas för 20% rabatt. Och så får man en fin stämpel i också. Kokemusta on.


"Ett enda ögonblick" av Harlan Coben XXXX+

Detta är den fjärde boken av Coben som översatts till svenska, och precis som de övriga så är den bra. Grace Lawson hittar ett femton år gammalt fotografi av sin make och några andra personer i sin påse med nyframkallade bilder, och dagen efter är hennes man försvunnen. I sitt sökande efter mannen stöter Grace på en massa frågor, varav en del har obehagliga svar.

Cobens böcker är slutligen ganska likadana, men bara man läser dem med någorlunda stora mellanrum går det bra. Rätt så lättlästa är de, men också spännande, nästan sidvändare. Intrigen för just denna bok var sorglig och lite onödigt invecklad, samtidigt som den var klurig och helt enkelt gjorde boken "trevlig" att läsa.

Inga kommentarer: