torsdag, december 08, 2005

Längtan

Nu är jag tillbaka från Wien! Det var en riktigt lyckad resa och det var superskönt med avkoppling! Vi tog oss en avstickare till Bratislava, Slovakien, också, tågresan tog bara en timme. Jag må då säga att det är härligt med Mellaneuropa då allting verkar vara så nära, du sätter dig på ett tåg/billigt flyg och har en massa städer att välja mellan redan om du reser typ en timme bort från staden du startade ifrån. Vart kommer du från Helsingfors på en timme? Med flyg till Stockholm eller med tåg halvvägs till Åbo... Hmmm...
Väl tillbaka möts jag av några ruskiga deadliner - varför tror ni annars jag sitter här och pladdrar? ;) Ändå är det skönt att vara tillbaka, nu en sista slutspurt före jul. Håller på och planerar jullovet i huvudet, det finns en hel del jag skulle vilja hinna med: främst träffa så många kompisar så mycket som möjligt. Så funderar jag också över nyåret: det finns så många olika människor ja skulle vilja tillbringa det med, jag undrar hur jag riktigt skall göra.
Jag hoppas på lite mer tid för läsning nu då deadlinerna viker undan; jag har så mycket jag vill läsa! Håller nu på med "Digital fortress" av Dan Brown (bra och väldigt typisk honom), och jag tror bestämt att nästa projekt blir "Jonathan Strange & Mr Norell" av Susanna Clarke, har längtat hela hösten efter att få läsa den, men eftersom den är en riktig mastodontbok att sjunka in i ville jag inte "slösa" den på några sidors läsning sporadiska kvällar då man egentligen bara borde sova.

Rubriken "Längtan" syftar på dels fritid utan deadliner, men främst på min soffa som äntligen borde dyka upp i mitt hem på veckoslutet då familjen kommer åkandes med den. Vad härligt det skall bli med en liten (bädd)soffa att krypa upp i tillsammans med en god bok eller alternativt J... =)

Gläder mig ännu också över nyheten jag fick förra veckan; jag får börja en grundkurs i spanska på våren! =) Kanske inte den mest sprittande nyheten för alla, men jag har velat läsa spanska sedan högstadiet och är glad över att jag äntligen får chansen.
Men nu skall jag ta och skriva på min "kära" filosofiuppsats innan det är dags att hänga upp tvätten och bege sig på "jobb" på klubblokalen.

P.S. Vi mellanlandade på Arlanda, och där gick jag omkring i några minuter utan att minnas att PocketShop ju finns där. Ah, PocketShop, mitt Mecka ;) Nå, jag drogs ju dit som av en osynlig magnet, och fyndade också förstås: den härliga rutiga anteckningsboken som jag aldrig köpte då vi var i Göteborg men som jag nu är glad ägare till, samt den roliga boken "101 saker du ska göra innan du dör" av Richard Horne. Ta er en titt på den ifall ni ser den någonstans, den är faktiskt lustig. Jag själv har hittills i mitt liv klarat av ungefär 7 saker som nämns i boken. Nå, jag är väl ung ännu... ;)

P.P.S. Det måste ju absolut uppmärksammas att finlandssvenskan Monica Fagerholm har vunnit Augustpriset! Go girl! Augustpriset är ett fint pris, det är lite "Nobel för vanliga dödliga" liksom.

1 kommentar:

Anonym sa...

...och idag vann Bo Carpelan Finlandiapriset, igen! Ingen annan har klarat av den bravaden tidigare. Heja finlandssvensk litteratur! ;)