fredag, november 19, 2010

Mitt första besök i Dessen-land


Along for the Ride av Sarah Dessen XXXX-
Ibland kan det vara svårt för mig att läsa och/eller recensera ungdomsböcker. Kanske för att
jag är för gammal för att relatera till ungdomarna men för ung för att ha fått någon ordentlig distans till den tiden. Sarah Dessen har jag läst enbart positiva ord om, och nu förstår jag varför. Det här är bra! Akademiska föräldrar, ett hus på stranden, charmiga karaktärer... Auden flyttar in hos sin pappa, styvmamma och lilla halvsyster för några veckor under "sista sommaren", d.v.s. sommaren före college. Audens äldre bror Hollis har alltid varit bångstyrig så Auden har sett det som sin uppgift att vara den lugna och ordentliga. Men så åker hon då ut till strandstaden Colby och där får hon plötsligt en chans att vara en helt vanlig high school-tonåring. Och nej, det blir inga dramatiska gräl och tonårsfyllor, men det blir nattliga bilfärder och lite prom-prat och mycket lökringar och kaffe. Mycket trevligt!

Versionen jag läste hade snyggt omslag förresten, böckerna i serien följer (i en av utgåvorna) alla samma stil men i olika färger och med olika symboler. Me like.
Along for the Ride finns också översatt till svenska, då heter den Mycket mer än så. Ta och läs den här på något språk nu så ska jag vandra vidare i Dessen-land!

2 kommentarer:

Emmas Bokhylla sa...

Jag har precis inforskaffat mig min forsta Dessen, det skall bli mycket intressant!

Bokbabbel sa...

Jag såg det ja, nyfiken på ifall du gillar den och om ifall jag borde läsa den också :)