torsdag, november 25, 2010

Books in English - hur hittar ni dem?

En fråga: var hittar ni info om nya engelskspråkiga böcker? De svenska nyheterna hittar man ju i förlagens bokkataloger (för tillfället ligger vårens böcker under noggrann scanning av bokbloggarna), men de engelska alltså? Stalkar ni era favoritförfattares hemsidor, läser ni utländska bloggar, hänger ni på Amazons New Releases-sida eller har ni någon hemlig källa ni kan dela med er? Berätta berätta för jag vill också veta!

22 kommentarer:

Martina sa...

Fantastic Fiction (http://www.fantasticfiction.co.uk/) är rätt bra om man vill veta ifall en specifik författare släpper nåt nytt snart. De listar kommande böcker så snart de fått ett släppdatum på Amazon.

Bokbabbel sa...

*lägger bakom örat* Tack!

Anonym sa...

Brukar söka på favoritförfattarna och se om det finns någon "Inte utkommen" på adlibris. Annars litar jag på djungeltelegrafen. Eller struntar i vad som komma skall och hittar dem när de kommer istället, med risk för att bli lite överraskad.

Bokbabbel sa...

Ja, djungeltelegrafen är ju onekligen väldigt behändig. Vixxtoria skriver precis om glädjen att bli överraskad av en "vanlig" bok, och det är knepigt det där, jag älskar boktips och vill läsa-listor samtidigt som jag kan sakna bokhandelsbrowsandet, nu känner jag till de flesta böcker som finns där

Karin på adlibris.com sa...

Får jag passa på att tipsa om vårt nyhetsbrev New releases? Det kommer ut en gång i månaden och tipsar om nyutkomna och omtalade engelska böcker. Läs de senaste och prenumerera här: http://www.adlibris.com/se/newsreg.aspx

Bokbabbel sa...

Det får du gärna göra, ska börja prenumerera ASAP!

Helena sa...

Amazon, English Bookshop, mitt inre bibliotek och ett visst mått av slumpmässigt bläddrande.

Karin, älskar era new releases-utskick! Mycket bra initiativ!

Bokbabbel sa...

Ditt inre bibliotek, care to elaborate? Ja, English Bookshop kunde allt få hit en filial tycker jag, hör så mycket gott om dem (och shoppade loss i deras monter på bokmässan), här finns tyvärr ingen helt engelskspråkig bokhandel

Helena sa...

Alla författare jag har på någon sort "håll koll på"-lista. Fast sen måste jag förstås gå till Amazon eller bokhandel för att se om någon av dem släppt något nytt. Men det är mitt undermedvetna/halvmedvetna som på något plan håller koll på vilka jag bör ha koll på, om du fattar.

(Har du sett Dreamcatcher? En rätt lökig Kingfilmatisering som börjar lovande men spårar ut rejält - MEN, där finns ett inre bibliotek som skildras väldigt roligt.)

Helsingfors borde ju verkligen ha en engelskspråkig bokhandel!

Bokbabbel sa...

Helena: Jag fattar, låter mycket behändigt det där med en inre påminnare: Kolla Flynn, French, Genova etc. :)

(Har ej sett, känns som om jag överlag sett väldigt få filmer, är bättre på att knarka böcker och tv-serier!)

Ja! Att vi fick hit Pocket Shop var ju ett stort och bra steg, nu borde det bara fortsätta i samma stil!

Paperback Lover sa...

jag älskar också kommande utgivning, jag är nästan lite besatt :-)

Jag tar ofta reda på vilket förlag som ger ut mina favoritförfattare och så kollar jag in förlagens hemsidor. Precis som de svenska förlagen har dom kataloger på nätet och ofta ligger dom före i utgivningen. På Orion tex kan man redan se utgivningen fram till juli 2011.

Jag har förresten några länkar till icke-svenska förlags hemsidor på min blogg (Hodder & Stoughton, Orion, Harper Collins, Little Brown) här:

http://paperbacklover.blogspot.com/p/bokforlagens-utgivning.html

Lycka till!

Paperback Lover sa...

Jag mailade dig just lite info! :-)

Bokbabbel sa...

Ja du verkar alltid ha väldigt bra koll Paper! Men vad snällt med mail och allt, ska genast kolla upp!

Velma sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Velma sa...

Vår bibliotek sätter upp ofta till "uutuushylly" också böcker som är på främmande språk (dvs. engelska och svenska).

Men jag läser själv ganska sällan böcker på engelska. Det finns bara ett par författare och det är oftast lättast att kolla deras hemsidor på några månaders mellanrum.

(raderade den där annan kommentar, märkte ett par skrivfel)

Bokbabbel sa...

Velma: Ja, nyhetshyllor är såklart bra, speciellt när det gäller författare/böcker man inte själv hört talas om eller har stenkoll på.

(Okej, blir alltid nyfiken på raderade kommentarer. Blir själv irriterad om jag gör stavfel, men du behöver inte känna att du måste radera din kommentar för det :))

Anonym sa...

Brittiska och amerikanska bokbloggar. Har några favoriter, bl.a. Cornflower, dovegreyreaderscribbles, Bookish NYC m.fl. Men akta dig....man blir ruinerad av alla MÅSTE HA-böcker./Pia C

Bokbabbel sa...

Tack för tipset - och varningen! :)

Cilia sa...

Jag stalkar författarnas hemsidor ^^ Men sedan har som sagt Adlibris och Bokus ofta bra info om vilka nya engelska böcker som ska komma ut. Annars så sök bara på Google så kmr det upp mkt bra info :)

Bokbabbel sa...

Jo, Google är jag ju nog god vän med men eftersom det finns en hel del författare jag är intresserad av kan det bli lite om ständigt att göra så

a-lo sa...

Förutom Amazon kollar jag alltid Waterstones.com. Mer inriktat mot brittiska marknaden, men det är där jag har mitt hjärta.

Bokbabbel sa...

ok, ska lägga på minnet!