onsdag, mars 31, 2010

Påsken bakom hörnet!

Pappa hämtar upp mig med bilen om en timme ungefär, och före det hade jag tänkt läsa ut Nick&Norahs oändliga låtlista. Men jag har ju inte bokpackningen klar än! Det eviga dilemmat: ska man satsa på en tegelstensroman att fördjupa sig i eller heller avverka flera tunnare böcker? Påskekrim är en trevlig norsk tradition som gärna skulle få hitta till grannländerna, men vill jag läsa enbart deckare hela påsken? Och hur mycket hinner jag egentligen läsa, sååå många dagar är det ju ändå inte frågan om...

Vad läser ni under påsken?

7 kommentarer:

Ika sa...

Jag läser faktiskt också Nick & Norahs oändliga låtlista just nu, men räknar med att läsa ut den innan påsken börjar på allvar. I synnerhet med tanke på att jag fick påsklov idag. :)

Annars har jag inga på förhand fastslagna läsprojekt den här påsken, men så ska jag inte ut på några längre resor heller och behöver alltså inte planera avancerad bokpackning.

Ann-Sofie på OOOF bok sa...

Jag läser En öppen vinter av Ulf Lundell, Det finns annan frukt än apelsiner av Jeanette Winterson, Fallet Vincent Franke av Christoffer Carlsson, På Stranden av Nevil Shute.

Bokbabbel sa...

Ika: Även jag fick/tog lov i dag. Kom på att jag kanske kunnat ta med lite gradulitteratur också, men jag ska åtminstone läsa och recensera en bok för Västis

Ann-Sofie: Har du någon idé bakom valen eller är det bara "slumpmässigt" valda böcker? Wintersons "apelsinbok" är bra!

Jessica (ord och inga visor) sa...

Jag tycker att påsken är som gjord för lite halvtunnisar (men nu har du väl redan packat och åkt förstår jag). Jag bloggade faktiskt om samma sak, jag ska läsa Min oskuld och Pearl Harbour av Charles Bukowski, Man utan minne av Nicole Krauss, Utrop av Céline Curiol och Ebba Witt-Brattströms bok om Moa Martinson. Jag hoppas på en såpass lugn påsk att jag ska hinna med dem alla. Glad påsk!

Ann-Sofie på OOOF bok sa...

Jag har nu en stor bokhög ... och gör ett urval. Ska nog göra som på sportlovet - läsa en roman om dagen.

Linda sa...

Jag läser bland annat Jasper Ffordes nya "Shades of Grey" som är lite knasig, precis som hans andra böcker om Thursday Next; och "Carol" av Patricia Highsmith, som är sval och elegant och påminner lite om "Glaskupan" av Sylvia Plath.

Jag ska läsa mycket under helgen - hoppas att du också får en glad påsk med mycket läsning!

/Linda (Loves Books)

Bokbabbel sa...

jag kunde inte välja utan släpade med mig en hel massa böcker. Måste som sagt göra lite annat också under lovet så jag kommer aldrig att hinna läsa allt, men det är ju kul med valmöjligheter!