onsdag, juli 08, 2009

Amerikatrio

U.S.A. Jag läser nog en hel del författare därifrån tror jag, men jag valde dem som kändes inte mest amerikanska men de som skrivit om något viktigt/riktigt amerikanskt. Det här är med andra ord mer en boktrio än en författartrio.

1. Extremely Loud and Incredibly Close av Jonathan Safran Foer. Safran Foer skriver om nationaltraumat 9/11, men genom det brådmogna barnet Oscar blir historien inte bara sorglig utan också lite rörande och väldigt väldigt bra och charmig.
2. American Wife av Curtis Sittenfeld. En berättelse om en amerikans presidenthustru, den lämpar sig väl rätt bra här i trion? Annars också är Sittenfeld en författare att hålla ögonen på, jag hoppas på många bra romaner i framtiden!
3. Bright Shiny Morning av James Frey. Som det tredje alternativet hade jag kunnat tänka mig många böcker, men Bright Shiny Morning finns högre upp i medvetandet då jag nyss övertalat sambon att läsa den. Utspelar sig i LA och följer en hel rad olika människors liv där. Väldigt läsvärd!

Nu blev det visst inte bara en U.S.A.-tematrio utan även en trio med några av mina absoluta favoritböcker! Håll till godo!

4 kommentarer:

Lyrans Noblesser sa...

Intressanta författare du berättar om, jag får nog ägna ett helt år åt amerikansk litteratur :-)

Bokbabbel sa...

tack själv för inspirationen :)

fia sa...

Jag är sugen på att försöka mej på Extremely loud... Måste erkänna att jag lade ner Everything is illuminated av samma författare efter ca 40 sidor, kom inte alls in i den. Men jag har hört så mycket positivt om JSF, så jag måste ge honom en chans till!

Bokbabbel sa...

Extremely är underbar, däremot verkar Upplyst helt annorlunda, det har jag hört och läst på flera ställen. Synd, vill gärna ha en till Extremely-upplevelse!